Ljubuški: Pucao mi je u brata zbog bolesne ljubomore

...njemu ispalio nekoliko metaka iz pištolja, učinio je to zbog bolesne ljubomore jer je mislio da je Gojko ljubavnik njegove žene.

"Vinko se u nedjelju sakrio pred jednom garažom te je čekao da moj brat naiđe seoskim putem. Kada je Gojko naišao, Vinko je izišao iza garaže te stao na put. Nešto mu je dovikivao. Ja sad ne znam što je točno rekao. Tada je počeo pucati. Prvi metak je pogodio Gojka i on je pao na zemlju. Sve su to vidjeli ljudi koji su sjedili ispred svojih kuća. Nalazili su se tu i moja majka i Vinkov sin", rekao je za Dnevni list Gojkov brat Mate.


"Moja majka je odmah potrčala na put. Gojko je ležao ranjen, a ona mu je pokušavala pomoći da se ustane. Dok ga je moja majka tako držala, Vinko je nastavio pucati. Došao je do mog brata i pucao na njega dok je on ležao na zemlji", prepričava Mate šokantni događaj. ''Gojko je podigao ruke da se obrani i tada mu je jedan metak prošao kroz šaku. Jedan od metaka mu je ostao i u licu. Prošao mu je kroz obraz i zaustavio se pored nosa", kaže Mate.

Gojko se sada oporavlja u mostarskoj bolnici. Imao je veliku sreću. Jedan od metaka mu je prošao pored srca i kroz pluća. Mate tvrdi da je Vinko već godinama maltretirao njegovog brata.

"Taj čovjek nije normalan. Posvadio se s čitavom svojom obitelji. Sada živi sam jer su svi oni otišli od njega. Po selu je optuživao mog brata da je u ljubavnoj vezi s njegovom ženom. Govorio je kako ih je prije nekoliko godina zatekao kako se valjaju po sijenu. Pa on je lud. Zamislite, on je tvrdio da moj brat, čovjek koji ima 50 godina, imao ljubavne odnose s njegovom ženom, staricom od 76 godina", rekao je za Dnevni list Mate Antić.

 Vinko je, prema Matinim riječima, bio patološki ljubomoran.

"Okolo je pričao nebuloze o tome kako je moj brat u vezi s njegovom ženom. Gdje god bi sreo mog brata oslovljavao bi ga s 'Gdje si je..ču baba'", prepričava Mate.

"On vam je već dvadesetak puta napao mog brata, a i policija je nekoliko puta intervenirala. Znao je presresti Gojka na putu i ganjati ga kolcem. U posljednjih nekoliko godina Vinko vam je bar dvadesetak puta napao mog brata. Ganjao bi ga po selu kolcem", ogorčen je Mate.

On dodaje kako se najozbiljniji napad dogodio prije par mjeseci.

"Vinko je i tada sačekao Gojka na putu u blizini naših kuća. Čekao je da se Gojko vrati kući i onda je izišao pred njega i počeo trčati za njim. Izuo je cipele i bosonog je trčao za mojim bratom. Sve je vidjela jedna žena. Ona je kasnije pričala kako je vidjela Vinka kako s pištoljem trči prema Gojku, no nitko joj nije vjerovao.

"Tada je Gojko uspio pobjeći, a Vinko je valjda odustao od svog nauma", govori Mate. Mate je ogorčen na policiju. Policija je nekoliko puta intervenirala zbog ovih uznemiravanja, no nikad nisu pretražili Vinkovu kuću."Tek sada, kada je on pucao na mog brata, pretražili su mu kuću i tamo su našli pušku. Našli su i pištolj iz kojeg je pucano", govori Mate. "Da je policija ranije pretražila Vinkovu kuću, oduzeli bi mu pištolj i do ovoga ne bi došlo", smatra on. On je dodao kako je Vinko nedavno od jednog mještanina kupio pištolj. "Vjerojatno je otada planirao ubiti mog brata", tvrdi on.