Ljubuški: Policija na korak do razbojnika koji su opljačkali zlatarnicu

Policija FBiH

Novinari Dnevnog lista su na mjestu događaja prisustvovali vršenju očevida. Jučer su policijski istražitelji pregledavali automobil koji je nađen u mjestu Crnopod, a kojim su se razbojnici koristili prilikom pljačke zlatare. Odjeven u zaštitnu odjeću, jedan je tehničar pregledavao automobil tragajući za eventualnim tragovima koji bi mogli dovesti policiju do razbojnika. Ne zna se je li što nađeno u automobilu. Podsjetimo, taj automobil, bijeli Golf 2, noć prije pljačke ukraden je u širokobriješkom mjestu Buhovo. Riječ je o vozilu jednog bivšeg pripadnika Specijalne policije.
Ivica Bunoza, poznati ljubuški zlatar, koji je prije osam dana brutalno pretučen u svojoj radnji "Perla" u središtu Ljubuškog, za sada može samo čekati hoće li policija otkriti tko su ti drski razbojnici koji su prošlog tjedna upali u njegovu radnju i oteli mu zlato ogromne vrijednosti. Još uvijek se nada da će policija obaviti svoj posao. "Nadam se da će ta mafija biti uhićena, ne samo zbog mene, već zato što će sutradan napasti nekog drugog", ispričao nam je Ivica u telefonskom razgovoru. Kaže kako još uvijek ne zna koliko mu je točno zlata ukradeno, jer od kobnog dana nije nogom stupio u radnju u kojoj je brutalno pretučen.
"Šteta je zasigurno velika. Ne mogu reći točno kolika je, jer ja još uvijek nisam obavio inventuru. Ja od tog dana nisam otišao u radnju", prepričava Ivica koji kaže da jednostavno nije stigao budući da su mu protekli dani bili turbulentni. Zbog ozljeda je bio i u bolnici.

"Razbojnici su bili tako drski. Udarali su me nepotrebno pištoljem po glavi. Ja sam ležao na podu, a oni su me tukli po glavi. Ne znam zašto su to učinili. Valjda su me htjeli onesvijestiti kako bi im sve lakše prošlo", govori Ivica o svom groznom iskustvu. Na pitanje o istrazi, nema konkretan odgovor.
"Nemam vam što reći, nije se ništa novo dogodilo", kaže on. Golf je kobnog četvrtka stajao ispred Bunozine zlatare, dok su dvojica razbojnika unutar objekta svladavala vlasnika i kupila zlato. Očevici tvrde da je u Golfu sjedio maskirani muškarac koji je vjerojatno čekao da njegovi kolege završe s pljačkom. Pljačkaši su pobjegli tim vozilom, a Golf je dan kasnije nađen ostavljen u Crnopodu. To bi mogla biti sretna okolnost za istražitelje, budući da vozilo nije zapaljeno, kako to obično čine pljačkaši ne bi li paležom uklonili sve tragove. Sada se čeka hoće li istražitelji u autu naći kakav trag. Ivica kaže da je zapodnohercegovački MUP tražio pomoć od kolega iz federalnog MUP-a te da su zatražili ekipu za vještačenje bioloških tragova. Podsjetimo, prve procjene govore da je iz zlatare "Perla" ukradeno oko 6 kilograma nakita vrijednog 300.000 maraka. U zlatarnicu su u četvrtak ujutro upala dvojica maskiranih razbojnika i preskačući pult vikala: "Otvaraj blagajnu!" Uz psovke, jedan je Bunozu pištoljem udarao po glavi, a drugi je kupio nakit iz polica.

Dnevni list