Ljubuški: Napad na policajce

policija
policija
Nakon što je ugledao policijske službenike D. P. (27) je počeo iste vrijeđati i provocirati, potom se oglušio o izdanu zapovijed da iziđe iz vozila te se s vozilom udaljio u smjeru Ljubuškog.

Policijski službenici krenuli su u potjeru za navedenim vozilom, izdajući putem svjetlosnih signala vozaču zapovijed da zaustavi vozilo što je isti i učinio, a potom izišao iz vozila i fizički napao jednog policijskog službenika, nakon čega je svladan i priveden u službene prostorije.

Nakon što je priveden u službene prostorije D. P. (27) je uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku kojega je prethodno napao. Policijski službenici PU Ljubuški saslušali su u svojstvu svjedoka osobe koje su se s D. P. (27) nalazile u vozilu a nad D. P. (27) je izvršena kriminalistička obrada.

Policijski službenici PU Ljubuški danas će predati D. P. (27) postupajućem županijskom tužitelju, uz Izviješće o počinjenim kaznenim djelima Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359. KZ-a FBiH i Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a FBiH.

MUP ZHŽ