Ljubuški: Nakon prometne nezgode napao policijskog službenika

...što je svladan, lišen slobode i priveden u PU Ljubuški, nakon izlaska iz službenog vozila nogom je u koljeno udario drugog policijskog službenika te je isti uslijed udarca pao i zadobio tjelesne ozljede.

Izvršenim alkotestiranjem kod S. B. (30) izmjereno je 2,51 ‰ alkohola u dahu a nakon otrežnjenja nad istim je izvršena kriminalistička obrada. PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv S. B. (30) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359. st 1. KZ-a FBiH. Inače, za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

U nedjelju oko 3:50 h, u Ulici A. Šimića u Ljubuškom, policijski službenici PU Ljubuški zatekli su vidno alkoholiziranog I. L. (27) iz Vojnića u izvršenju kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari. Naime, I. L. zatečen je gdje uporabom fizičke snage oštećuje parkirano motorno vozilo marke Opel Astra, vlasništvo Euroleasing d.d., nakon čega je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Ljubuški gdje je alkotestiran - izvršenim alkotestiranjem izmjereno mu je 2,33 ‰ alkohola u dahu.

Očevidom, izvršenim tijekom jutra, utvrđeno je da je uporabom fizičke snage na vozilu razbijeno vjetrobransko staklo te da su oštećeni nosač krova, ukrasna lajsna i blatobran a uz to vozilo je bilo posuto brašnom, te je vreća brašna pronađena pored vozila. Nakon otrežnjenja nad I. L. izvršena je kriminalistička obrada te je I. L. u 22:30 h pušten na slobodu. PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. L. (27) zbog osnova sumnje da je na opisani način počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. KZ-a FBiH.

Noću s četvrtka na petak otuđen je bakreni kotao, koji se nalazio ispred obiteljske kuće u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Ljubuškom. Policijski službenici PU Ljubuški izvršili su očevid te poduzimaju druge izvide s ciljem rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela.


Izvor:mupzzh