Ljubuški: Dok je šetao, upao u rupu i umro, majka ga našla mrtvog

"On je živio s majkom i običavao je uvečer izlaziti u šetnje pa je tako i ove večeri izišao iz kuće šetati, ali je upao u tu rupu i umro, pa kad se nije vratio zabrinuta majka i susjed su ga potražili i našli su ga mrtvog nedaleko puta, pored jednog stupa", prepričali su nam mještani, koji su još šokirani iznenadnom pogibijom ovog 42-godišnjaka.
"Bio je miran i pristojan, nedavno, prije pet mjeseci umro mu je otac, a sada je majka i njega na ovaj način izgubila", tužno prepričavaju Klobučani, koji su imali samo riječi hvale za umrlog. Ni njima još nije jasno zašto se Ivan srušio u udubinu kraj ceste.
"Neki kažu da je on imao velikih problema s tlakom pa se pretpostavlja da ga je srce izdalo tijekom šetnje i da se zbog toga srušio i pao mrtav kraj puta, a drugi pak sumnjaju da se možda spotaknuo na neki kamen te da je zbog toga izgubio ravnotežu i da je slomio vrat upavši u rupu. Sada, je li on slomio vrat ili je umro zbog srca, nitko pouzdano ne zna", izjavila je jedna Klobučanka, koja je rekla kako je majka mrtvog sina našla zahvaljujući zvonjavi mobitela.
"Kad se on nije vratio doma, ona se zabrinula pa ga je zvala na mobitel, ali se on nije javljao te ga je krenula tražiti. Zvala je i jednog susjeda i oni su krenuli putem da vide gdje je Ivan nestao. Dok su išli putem, zvali su ga na mobitel i tada su čuli zvonjavu, pratili su zvuk i našli njegovo tijelo u toj rupi", rekla je ona.

Položeno cvijeće

Iz MUP-a nam je rečeno da se tek treba utvrditi uzrok 42-godišnjakove smrti.
"Sve upućuje da je u ovom slučaju riječ o prirodnoj smrti, ali naređena je obdukcija", rečeno nam je u Upravi policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije, gdje su dodali kako će patolog danas pregledati Ivanovo tijelo.
Inače, rupa pored puta gdje je Ivan nađen nije uopće toliko duboka, dubine je jedan metar, a njegovi ožalošćeni prijatelji i poznanici jučer su na mjestu gdje je Ivan nađen mrtav položili cvijeće i bijelu svijeću u spomen na njega. „Tužno je sve ovo, bio je dobar i miran čovjek, nije bio problematičan, majka mu je shrvana ovom tragedijom, sve nas je njegova smrt rastužila", rekli su Klobučani.

Dnevni list