Livno: Zora ljubavniku pomogla ubiti supruga, pa prodala njegovih 250 ovaca

policija
policija
...donio je rješenje kojim je Zori Trninić, osumnjičenoj za pomaganje u krivičnom djelu ubojstva njenog supruga Perice Trninića određen jednomjesečni pritvor.

Glavni osumnjičeni za izvršenje ovog teškog krivičnog djela 39-godišnji Miladin Bosnić iz Drvara, a koji se od 17. rujna nalazi u jednomjesečnom pritvoru koji je odredio spomenuti sudac.

Istragom koju je predvodilo Tužiteljstvo i policija, prema riječima Begića, došlo se do informacija i dokaznih radnji da postoji osnovana sumnja da je Miladin Bosnić u šumi kod mjesta Ataševac 30. kolovoza ove godine iz lovačke sačmarice pucao u glavu 40-godišnjem Perici Trniniću.

- Proširenjem istrage, ispisom mobitela i sms poruka kod osumnjičenih došlo se do saznanja da je supruga ubijenog Zora Trninić kao pomagačica sudjelovala u njegovom ubojstvu te je Tužiteljstvo podnijelo prijedlog da joj se odredi pritvor a zbog opsanosti da bi mogla pobjeći, kazao je Begić.

Istraga se nastavlja, kazao je Begić, traži se još informacija od poziva i sms poruka od svih bh. mobilnih operatera, a u prilog sumnji ide činjenica da je supruga ubijenog odmah prodala njegovih 250 ovaca, a novac je planirala podijeliti sa svojim partnerom.

Ubijeni Perica Trninić je 28. kolovoza u poslijepodnevnim satima otišao prema šumi kako bi usjekao drva za ogrjev. Pošto se nije vraćao tu večer rodbina je ubrzo pokrenula potragu za njim te je dva dana kasnije pronađen s prostrijelnom ranom u području glave.

Obdukcijom je potvrđeno da je Trninić preminuo usljed ozlijede nanesene vatrenim oružjem. /Fena/