Livno: Lažno prijavio krađu vozila, uhićeno više osoba

Podsjetimo, u noći s 21. na 22. kolovoz Operativni centar PP Livno zaprimio je dojavu od strane Ante M. rođen 1984 godine u Livnu, nastanjen u RH , da mu je od strane N.N počinitelja ili više njih sa parkirališta koje se nalazi u ul.Gabrijela Jurkića, točnije sa makadamskog parkirališta, otuđeno vozilo VW Pasat zagrebačkih registracijskih oznaka a isto je vlasništvo poduzeća "Interpono rent-a car2 Zagreb.

Kako navodi glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak, policija je došla do saznanja da je Ante M. na teritoriju RH počinio više kaznenih prijevara, kao i to da je u svojoj izjavi davao neistinite podatke, što je izazvalo sumnju u vjerodostojnost prijave. Nakon provedenih određenih provjera od strane djelatnika PU Livno, isti je lišen slobode, te je nad istim provedena kriminalistička obrada.

Tijekom daljnje istrage došlo do saznanja da je između spomenutog Ante M. te Ive K.,Ivice P. i Marinka P. postignut dogovor da će Ante M. u Zagrebu iznajmiti navedeno vozilo, dovesti na područje BiH, te ga predati Marinku P. kako bi ga prodao, nakon čega je Ante M. trebao lažno prijaviti krađu motornog vozila.

Nakon završene kriminalističke obrade, protiv Ante M. je nadležnom Županijskom tužiteljstvu HBŽ-e podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena dijela "Lažno prijavljivanje" i "Utaja" , dok je protiv Ive K., rođen 1979 godine u Livnu, podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno dijelo "Utaja". Protiv drugih sudionika u počinjenu inkriminiranog dijela Marinka P., rođen 1976. u Splitu, Ante J., rođen 1971 godine u Tomislavgradu, Miloša K., rođen 1985 godine u Bihaću, Zvonimira K.rođen 1970. godine u Imotskom, Petra D., rođen 1980 u Zadru i Duška P. ,rođen 1980 godine, podneseno je izvješće nadležnoj pravosudnoj instituciji zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "Prikrivanje", priopćeno je konferenciji za novinare.

Fena