Livno: Dvije mlađe osobe ozlijeđene vatrenim oružjem

...dvije mlađe muške osobe s prostrijelnim ranama, zadobivenim uporabom vatrenog oružja.

Kako je prenio glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak, na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Livno i utvrdili da se radi o maloljetnoj osobi rođenoj 1999. godine u Splitu i 19-godišnjem M.B. iz Livna.
"
"Operativnim radom na terenu utvrđeno je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta "Kod Jelene " u Glamoču, nakon čega, 37- godišnji I.Č. i 19-godišnji M.B., obojica iz Livna te maloljetna osoba rođena 1999. godine u Splitu, sjedaju u motorno vozilo marke "Nissan" registracijskih oznaka E87 K 855 te kreću u pravcu Livna", kazao je Vrdoljak. Nadalje navodi, kako u isto vrijeme, u motorno vozilo marke "Nissan" njemačkih registracijskih oznaka, sjedaju kao vozač 52-godišnji F.S. rođen u Sangerhausenu (Njemačka ) te kao putnici 34-godišnji I.Š. i 33-godišnji O.O., obojica iz Livna.

Na putu prema Livnu iz vozila je došlo do uporabe vatrenog oružja gdje su dvije navedene osobe zadobile prostrijelne rane. Po Vrdoljakovim riječima, sve navedene osobe su pronađene i uhićene.

Istraga je rezultirala podnošenjem izvješća o počinjenom kaznenom djelu protiv I.Š., zbog postojanja osnova sumnje da je 3. siječnja 2016. godine u noćnim satima na području općine Glamoč u mjestu Skucani, dok se vozio u vozilu marke "Nissan Patrol" njemačkih registracijskih oznaka na mjestu suvozača, iz lovačkog karabina pucao na motorno vozilo marke "Nissan" bh. registracijskih oznaka , koje je pogodio u zadnja desna vrata. Tom prigodom zrno je prošlo u unutrašnjost vozila i pogodilo maloljetnu osobu ( 1999.), a potom prošlo kroz suvozačevo sjedalo - naslon te pogodilo u predio leđa M.B., prenosi Fena.

Vezano za ovaj nemili događaj Vrdoljak još napominje da je nakon ranjavanja navedenih osoba i zaustavljanja motornih vozila I.Č. izašao iz motornog vozila, pristupio drugom vozilu te udario u predjelu glave O. O., čime je po njemu počinio kazneno djelo "nasilničko ponašanje".