Livno: Bivši robijaš čitavu noć silovao staricu pa osuđen na svega 2 godine zatvora!

Zatvor
...proveo u zatvorima FBiH i Hrvatske, a što je u pravosudnim krugovima već označeno kao skandaloznim, to pogotovo što mu je za kazneno djelo silovanja bila zakonom zapriječena kazna zatvora od najmanje tri pa do najviše 15 godina zatvora.

Tukao i silovao

Kako piše večernji list, taj bivši robijaš je sredinom studenoga kroz prozor u prizemlju upao u kući i čitavu noć na krajnje ponižavajući način silovao 73-godišnju Anu V. u mjestu Prolog, koju je prethodno zatekao usnulu na kauču u kuhinji. Starica je ujutro, kada je nasilnik otišao, pozvala susjede, koje su je zatekle pretučenu i u teškom psihičkom stanju. Kotarac je prije samo sedam dana bio izašao iz zatvora u Zenici, gdje je odslužio kaznu zbog razbojstva.

Hrvatskoj policiji poznat je od prije nekoliko godina kada je takođe počinio razbojstvo, a sudjelovao je i u nekoliko fizičkih obračuna. Prije tri godine u Splitu je čekićem od pola kilograma pretukao tada četrdesetogodišnju Žaklinu Vranjić u jednom stanu u naselju Varoš. Nesretna žena je ostala na dužem liječenju u splitskoj bolnici, jer joj je Kotarac razbio lobanju, slomio dva rebra i nogu.

Nakon ovog incidenta pokušao je pobjeći u Livno, ali su ga policajci uhitili na autobusnoj postaji. Tijekom obrade utvrđeno je da ga je, zbog odsluženja zatvorske kazne za razbojstvo, tražila zagrebačka policija.

 

Dok su ga policajci transportirali u Zagreb, Kotarac je sa zadnjeg sjedišta uhvatio za vrat policajca koji je vozio automobil. Ovaj je izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u drvo, a Kotarac je zaradio i prijavu zbog napada na službeno lice. Inače, Vjekoslav Kotarac se nalazi u Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru od 14. studenoga prošle godine, što mu je također uračunato u zatvorsku kaznu, pa će silovatelj iz Livna na slobodu već za četrnaest mjeseci. Kako doznajemo, iz Županijskog tužiteljstva su već najavili žalbu na ovu spornu presudu.