Laboratorij za uzgoj marihuane u centru Mostara: Optuženi poriče navode optužnice

...kojeg Županijsko tužiteljstvo tereti da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga te nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Izjasnio se da nije kriv

Vukoja se za oba djela koja mu se stavljaju na teret izjasnio da nije kriv, nakon čega je predmet upućen na sazivanje glavnog pretresa i donošenje presude. Podsjetimo, ova priča datira od 4. travnja prilikom obavljanja pretresa stana kojeg je Vukoja koristio u Ulici Stjepana Radića u Mostaru. Tada je pronađena ukupno 41 lončanica u kojima su uzgajane biljke različite visine koje sadrže kanabis. Vjerojatno se ništa ne bi otkrilo da Sabahudin K. iz Mostara spornog dana nije prvo ‘tokmakom' lupao po blindiranim vratima. Susjede je to uznemirilo pa su pozvali i policiju i Vukoju. Rečeno je kako je Sabahudin vikao kako je to njegov stan, a on je za vrijeme rata izbjegao u Švedsku i već se godinama sudski spori za stan.

Provala u stan

Sutradan, opremljen jačim alatom Sabahudin provaljuje u stan, a policija pronalazi sadnicu marihuane i opremu za umjetno uzgajanje. Pravi laboratorij - prepričavali su nemalo iznenađeni susjedi dok su gledali kako policija iznosi materijal iz stana. Iznenađen je tada bio i sam Sabahudin koji nije vjerovao da će ga taj prizor zateći u stanu za koji se bori i sudski. Prema optužnici u stanu je načinjeno uzgajalište marihuane s posebnom opremom koja regulira toplinu, svjetlost i ostale umjetne uvjete za rast biljaka u zatvorenom prostoru. Prema priopćenju iz policije, u stanu je pronađena i automatska puška, a kakav će biti epilog slučaja, budući da se osoba izjasnila da nije kriva, vidjet će se na sljedećim sudskim ročištima.

Vecernji.ba