Jablanički dileri sjekirom napali mesara Kavazovića

U svojoj potresnoj ispovijesti Kavazović  je kazao da je povod napada na njega bio raskrinkavanje skupine dilera narkotika koji su prodavali marihuanu njegovom sinu.

- Saznao sam da moje dijete puši marihuanu. Uhvatio sam ga u vozilu kako s prijateljima puši džoint. Znao sam i tko našoj djeci prodaje drogu. Prijavio sam to policiji, a oni su mi kazali da im je ta skupina veoma poznata, te da čekaju povoljan trenutak da ih uhite. U međuvremenu su doznali da sam ih prijavio policiji pa su počeli da prijete meni i mojoj obitelji. Mene su često zasretao, psovali mi i prijetili - kazao je Kavazović.

Uvidjevši da mu jablanički policajci ne mogu pomoći, nesretni Kavazović došao je u Sarajevo, gdje je razgovarao čak is federalnim ministrom policije Predrag Kurteš, koji ga je saslušao te ga uputio na MUP HNŽ želeći da mu pomogne.

- Otišao sam u Mostar, gdje sam razgovarao s kriminalističkim inspektorima i objasnio im cijeli slučaj. Pri povratku u Jablanicu ispred moje mesnice već je bilo parkirano vozilo u kojem je bio Klepo i još dva muškarca. Počeli su da psuju i da mi prijete.

Kazali su da znaju da sam ih prijavio policiji. Došao je još jedan mladić na skuteru. Jedan od njih je iz torbice napola izvukao pištolj. Kada su izašli vani, u jednom trenutku sam osjeto jaku bol u leđima kada me je Klepo sleđa udario sjekirom. Zatim sam dobio udarac u vrat, pa u rame i nogu - rekao je Kavazović.

Anđeoski prah

Nasilnici su se razbježali, a Kavazović je ostao ležati na cesti u lokvi krvi. Njegovi radnici su ga prevezli u Hitnu pomoć u Jablanici. Ljekari su pokušali zaustaviti krvarenje, nakon čega je hitno prevezen u Mostar.

- Na ulazu u Mostar, prilikom transporta u bolnicu izgubio sam svijest, skroz sam iskrvario. Ljekari su kazali da me bi mogli spasiti da sam došao minutu kasnije. Tijekom operacije dali su mi 15 doza krvi. Bio sam mrtav čovjek, samo minuta me dijelila od smrti - kazao je Kavazović.

Nekoliko sati kasnije Klepo se predao jablaničkim policajcima, koji su ga uhitili. Nedugo nakon toga Tužiteljstvo mu je odredilo jednomjesečni pritvor, au prošli petak mu je potvrđena optužnica, te se očekuje skori početak suđenja. Prilikom testiranja na narkotike utvrđeno je da je Klepo bio pod utjecajem droge zvane anđeoski prah.

Uništen život

Prilikom jednog od udaraca sjekirom Klepo je gotovo odsjekao Kavazovićevu nogu.

- Presjekao mi je živac u nozi, tako da sada ne mogu podizati stopalo. Napravio je od mene invalida. Uništio mi je život, ne mogu da radim i imam psihičke probleme zbog stresa koji sam preživio. Bio sam kod mnogih liječnika i za sada mi nitko ne može pomoći da vratim funkciju noge. Mora se čekati da spadne otok te da se ispune još neki uvjeti da bi mogli operirati nogu - kazao je Kavazović.

Dnevni avaz