Iz Vrapčića u krađu po Širokom Brijegu

Iz Vrapčića u krađu po Širokom Brijegu
Noću sa srijede na četvrtak nepoznati počinitelji provalili su u prostorije navedenog poduzeća, koje se nalazi u mjestu Provo, uz lokalnu cestu Provo - Gornji Gradac.

Nakon što su ušli u krug poduzeća nepoznati počinitelji provalili su u trafostanicu te su iz iste izgurali transformator s kojega su skinuli poklopac i namotaje bakarne žice te se s istima udaljili u nepoznatom smjeru.

Prema preliminarnim procjenama ovim kaznenim djelom pričinjena je materijalna šteta od približno 200.000,00 KM.

Operativnim radom istražitelji PU Široki Brijeg došli su do operativnih saznanja da se s izvršenjem ovog kaznenog djela mogu povezati R. B. (24) i F. P. (25), oba s prebivalištem u mjestu Vrapčići, općina Mostar.

Temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PU Mostar u petak su lišili slobode R. B. (24) i F. P. (25) nakon čega je nad istima izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.

Tijekom kriminalističke obrade R. B. i F. P. u cijelosti su priznali izvršenje opisanog kaznenog djela a otuđeni bakreni namotaji i bakrene ploče pronađeni su skriveni u blizini mjesta izvršenja kaznenog djela i isti su pohranjeni u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.

PU Široki Brijeg u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv R. B. (24) i F. P. (25) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe, stoji u priopćenju MUP-a ZHŽ-a.