Iz skladišta ukrali naočale vrijedne 1,5 milijuna maraka

... naočala svjetski poznatih marki u maloprodajnoj vrijednosti od čak milijun i pol maraka, piše Vecernji.ba.

Ispred skladišta parkirano vozilo marke VW Caddy, registracijskih oznaka A79 J 896, profesionalnim pljačkašima je očito poslužilo samo za prijevoz plijena te je ubrzo i pronađeno u Uskoplju i, prema riječima glasnogovornika MUP-a Ivice Vrdoljaka, prebačeno je u Livno zbog dalje istrage. Skupocjenim naočalama još nema traga.

Onesposobili alarm

Neslužbeno, dobro pripremljeni lopovi su pod okriljem noći onesposobili alarmni sustav na skladištu koje se nalazi u gusto naseljenom dijelu Tomislavgrada, u blizini obiteljske kuće oštećenog ekskluzivnog distributera sunčanih i dioptrijskih naočala raznih poznatih proizvođača za čitavu BiH.

Nakon što su onesposobili alarm, provalili su na ulazna vrata skladišta gdje su izdvojili gotovo sve najvrjednije primjerke sunčanih naočala, Police, Lozza, Furla, Loewe i dr. U policiji pretpostavljaju da su se lopovi danima prije „motali" oko skladišta iz kojeg su se domogli milijunske vrijednosti naočala. - Nitko nije ništa vidio ni čuo. Provala je otkrivena tek ujutro kada su radnici stigli na posao. Riječ je o do sada najvećoj pljački naočala u BiH, a i šire - kažu istražitelji, doznaje Vecernji.ba.

Istovjetna pljačka

Zanimljivo je da se ista pljačka dogodila i prije pet godina u Poreču kada su također iz skladišta ove tvrtke u prigradskom naselju Špadići ukradene naočale svjetski poznatih marki u vrijednosti od gotovo tri milijuna kn. I tu su lopovi u jednoj noći onesposobili sofisticirani alarmni sustav na novoizgrađenom skladištu koje se nalazi izvan naseljenog dijela Poreča.

Ukradene naočale iznosili su kroz otvor koji su izrezali na drvenom stropu luksuznog salona u vlasništvu talijanske grupacije De Rigo Vision koja je ekskluzivni distributer sunčanih naočala za pola bivše Jugoslavije. Ni taj slučaj nije rasvijetljen.