Grude: Rekao ženi da ide spavati pa si prerezao vrat i zabio si nož u sljepoočnicu

... a onda je u neka doba mirno rekao supruzi da ide spavati i popeo se na kat gdje se ubio ubadajući se nožem, prvi su podaci iz policijske istrage.

Nikakvih naznaka

"Prema prikupljenim izjavama, sve je bilo normalno te večeri, on i njegova gospođa su bili sami u prizemlju, a u kući je bila i njihova malena kćerka od 7 godina. Kada je vidio da mu je žena zaspala u prizemlju, Vjekoslav ju je probudio i rekao joj da on ide gore spavati, ali umjesto da ode u krevet, on je uzeo nož te se ubio", prepričao nam je izvor blizak istrazi. Kako doznajemo, Vjekoslav si je na katu nožem prerezao vrat, a zabio si je i oštricu u sljepoočnicu. Ni njegova supruga nije mogla objasniti što mu je došlo, a kada su im u kuću došli policajci, u šoku im je govorila da joj nije jasno zašto bi to učinio. "Ona kaže da nisu imali problema. Kada ju je on te večeri probudio, rekao je da ide na kat spavati, a ona mu je rekla: 'Dobro, eto i mene za tobom' i vidjela ga je kako se zaputio gore. Nešto kasnije, žena je čula jauk i kada je krenula vidjeti što je bilo, našla je Vjekoslava krvavog na stepeništu", prepričao je naš sugovornik. Oko njegova tijela se slijevala krv, a tu je ležao i nož. "Prizor je bio strašan, tijelo je bilo krvavo, sve je bilo puno krvi", kažu nam u policiji i u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije. Prizor trupla s prerezanim vratom i ubodom u sljepoočnici šokirao je čak i policijske istražitelje. Na vratu je Vjekoslav imao masivnu reznu ranu dubine od tri do šest centimetara, a imao je i ubodnu ranu u sljepoočnici", potvrđeno nam je u Tužiteljstvu HNŽ-a.

Naređena obdukcija

Kako doznajemo, očevid u Grubišićevoj kući obavili su istražitelji iz Policijske uprave Grude zajedno sa županijskim tužiteljem Gordanom Škobićem, a tijelo pokojnika je pregledao dežurni liječnik iz Doma zdravlja Grude. Po nalogu županijskog tužitelja jučer je izvršena obdukcija. "Nije ostavio nikakvo oproštajno pismo, ne zna se zašto bi izvršio samoubojstvo", tek kratko je kazao tužitelj Škobić. Iz MUP-a ZHŽ-a su pak priopćili kako su u ponedjeljak u 23.20 sati dobili prijavu o samoubojstvu u 43-godišnjakovoj kući. "Policijska uprava Grude zaprimila je prijavu da je 43-godišnji građanin, sa šireg područja općine Grude, pronađen mrtav u svojoj obiteljskoj kući te da je vjerojatni uzrok smrti samoubojstvo", stoji u jučerašnjem službenom policijskom priopćenju, gdje dodaju da istraga o krvavom događaju još traje.

Dnevni list