Gori duhanska stanica u Ljubuškom

...objekt u kojem su donedavno bili smješteni prostori Alternativne lige Ljubuški , udruge kojoj su nedavno ti prostoru oduzeti. Tko je podmetnuo požar, je li uopće podmetnut, i koji je cilj cijele priče ostaje za vidjeti.

Požari duhanskih stanica u Hercegovini obično su naknadno bili povezivani sa kapitalnim investicijama privatnih investitora ili sa varanjima osiguravajućih društava.

Vatrogasne službe za sada požar drže pod nadzorom iako se požaru ne nazire kraj budući da je zgrada prepuna drvenih nosivih greda iz vremena Austrougarske koja je i izgradila cijeli kompleks.

Bude li objekt nakon požara statički ugrožen Ljubuški bi mogao izgubiti još jedan arhitektonski više nego vrijedan objekt, koji do sada nije niti pravno a niti sigurnosno tehnički zaštitio.

Kompleks duhanske stanice u Ljubuškom nešto je što ZHŽ do sada nije pametno iskoristila. Radi se naime o prostorima koji bi u budućnosti mogli biti sjedište važnih županijskih institucija, ili pak, izdvojenog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Padne li i taj kompleks u privatne ruke, Ljubuški i ZHŽ još jednom će dokazati da su narod bez smisla za strateška planiranja.

Samim tim i prostorna.

Tekst i foto: poskok.info