FOTO  Eksplozija u Mostaru: Prava je sreća da nije bilo teže stradalih

Brzinom munje po medijima se proširila vijest da je eksplozivna naprava aktivirana na vozilu koje je bilo u pokretu i kretalo se ulicom Leopolda Mandića, te da su u njemu bile tri osobe.

U jutrošnjoj eksploziji vozila "BMW" ozlijeđena ju trudnica koja se u trenutku eksplozije nalazila u automobilu, izjavio je glasnogovornik županijskog MUP-a Srećko Bošnjak.

U osobnom vozilu BMW (A44-K-143),vlasništvo Petra Golemca za vrijeme eksplozije bile su tri osobe: vlasnik, njegova supruga i majka od supruge. Trudna supruga je hospitalizirana i zadobila je ozljede neutvrđenog stupnja", rekao je Bošnjak.

Trudnica koja je bila u putničkom vozilu BMW-a koje je rano jutros u Mostaru eksplodiralo, nije životno ugrožena, doznaje Fena od glasnogovornice Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Adrijane Pandža.

Po njezinim riječima, trudnica je ubrzo po eksploziji prebačena u Ginekološku ambulantu mostarske bolnice, gdje su liječnici utvrdili da je s trudnoćom sve u redu, da nije životno ugrožena, pa je puštena kući. "Liječnici su također utvrdili da je trudnica pretrpjela izvjestan šok", dodala je Pandža.

Šok su pretrpjeli i sami građani koji žive kod mjesta eksplozije. Jedna naša sugrađanka je sjedila u svom stanu kada se desila ekspolozija i rekla nam je: Puklo je kao što je pucalo u ratu. Kada sam izašla na prozor vidjela sam da je u pitanju automobil, ali sam pomislila da je neki problem sa vozilom. Kada sam poslije doznala da je netko aktivirao eksploziv još više sam se prestravila. Pa u to vrijeme ulicom idu ljudi na posao i djeca u školu. Prava je sreća što nitko nije teže stradao.

Iz MUP-a kažu da će više detalja biti poznato nakon laboratorijske obrade prikupljenih dokaza, a policija sumnjam da se radilo o podmetnutoj eksplozivnoj napravi.

HERCEGOVINA.info