Dvije krađe i zapaljeno auto protekli vikend u Ljubuškom

Istu noć nepoznati počinitelji otuđili su hidraulični čekić od radnog stroja bagera, koji se nalazio parkiran u mjestu Hardomilje. Policijski službenici PU Ljubuški izvršili su očevide te poduzimaju druge radnje u cilju rasvjetljavanja opisanih kaznenih djela.

U petak 25. siječnja u 00:10 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj polio zapaljivom tekućinom i zapalio motorno vozilo marke VW Golf, tip III, HR registarskih oznaka, koje se nalazilo parkirano ispred obiteljske kuće u mjestu Lisice. Očevid je izvršen tijekom jutra a izvršenim očevidom utvrđeno da su na vozilu nastala oštećenja uzrokovana otvorenim plamenom.

Poduzetim izvidima istražitelji PU Ljubuški isti dan su došli do saznanja o mogućem počinitelju.

U petak poslijepodne slobode je lišen M. B. (25) iz Lisica te je nad njim izvršena kriminalistička obrada a ujedno je, temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, izvršena pretraga obiteljske kuće u kojoj živi i vozila koje koristi M. B. (25).

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. B. (25) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. KZ-a FBiH.

MUPŽZH | mupzzh.ba