Djevojka pronađena obješena u plasteniku

Policijska postaja u Čapljini dobila je obavijest o pronalasku tijela djevojke oko 9.10 sati nakon čega su odmah na teren upućeni policija i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja u Čapljini.

Nažalost, dolaskom na mjesto događaja liječnik je mogao samo konstatirati smrt djevojke. Mjesto događaja je osigurano do dolaska očevidne ekipe, a o slučaju je obaviještena i dežurna županijska tužiteljica Eldina Biuk koja je zajedno s pripadnicima Odjela kriminalističke policije izvršila očevid na mjestu događaja.

"Izdan je nalog da liječnik izvrši vanjski pregled tijela. S obzirom da nema tragova koji bi ukazali na sumnju u počinjeno kazneno djelo, obdukcija se neće raditi", rekla je tužiteljica Biuk. Nakon izvršenog očevida tijelo djevojke je prevezeno u mrtvačnicu radi pregleda, a potom će biti predano obitelji radi organiziranja pokopa.

U policiji jučer iz Dnevnog lista nisu uspjeli doznati je li se istragom otkrio mogući motiv samoubojstva ove mlade djevojke. Rečeno nam je tek da su građani potreseni viješću da se 21-godišnjakinja odlučila na ovakav način uzeti sebi život.

"Istraga je u tijeku i za sada nemamo nikakvih informacija o motivu samoubojstva", rečeno je u policiji za ovaj list. Dodaju kako je djevojka 1991. godine rođena u Zenici, a da je bila nastanjena na području općine Čapljina.

Piše: N. Dedić / Dnevni list