Detalji velike tragedije u Mostaru: U padu manjeg sportskog zrakoplova poginulo je pet osoba

Detalji velike tragedije u Mostaru: U padu manjeg sportskog zrakoplova poginulo je pet osoba

"U padu manjeg sportskog zrakoplova u Mostaru poginulo je pet osoba", potvrdio je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

''Među stradalima su pilot, mlađa muška osoba i troje djece'', rekao je Bevanda. Istragu preuzima državno Tužiteljstvo Bevanda je kazao kako je riječ o velikoj tragediji te kako će istragu o ovom nesretnom slučaju preuzeti državno tužiteljstvo, čiji se dolazak očekuje.

- Ovo je velika tragedija i ne mogu ništa reći. Na licu mjesta su dežurni tužitelj i policija HNŽ-a, a uskoro stiže državna tužiteljica koja će preuzeti istragu - kazao je ministar. Na mjestu pada zrakoplova u južnoj zoni Mostara između naselja Jasenica i kompanije Aluminijski kombinat nalazi se veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca a policija je ogradila širi prostor. Avion je  nakon pada izgorio.

Tijekom dana u zračnoj luci Mostar organizirana je manifestacija "Dani otvorenih vrata" tijekom koje su izvođeni skokovi iz zrakoplova, te panoramski letovi iznad Mostara. Kako prenose agencije, avion je nakon pada izgorio, a od cijelog trupa ostao je čitav samo zadnji dio. Prema neslužbenim informacijama, tri tijela su pronađena za drugim se još uvijek traga.

vecernji.ba