Detalji razbojništva u Drinovcima: Pljačkaši pucali prema vlasniku objekta

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
Kako doznaje Dnevni avaz, tri maskirana i automatskim puškama naoružana muškarca dovezla su se u automobilu BMW do Namexa gdje su uz pomoć nepoznate eksplozivne naprave raznijeli bankomat.

Snažna detonacija

Snažnu detonaciju je čuo i vlasnik objekta koji je Namexu iznajmio prostor te je odmah svojim automobilom krenuo prema trgovini, gdje je došao u trenutku kada su razbojnici kupili plijen. Umalo je, doznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, platio glavom jer su razbojnici zapucali prema njegovom automobilu, ali je, osim pretrpljenog straha i stanja šoka, prošao neozlijeđen.

Nakon eksplozije aktivirao se i alarm u zaštitarskoj agenciji, koja osigurava objekt te je odmah pozvana policija. No, dolaskom na mjesto, policija i zaštitari nisu zatekli razbojnike izuzev isprepadanog vlasnika prostora.

Satima je u utorak trajao očevid kojeg su u nazočnosti dežurnog županijskog tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Borislava Čuljka obavljali pripadnici Policijske uprave Grude.


Uzeti uzorci

Kako je Čuljak rekao Avazu, uzeti su uzorci eksplozivne naprave koji će biti poslani na vještačenje, kao i neki drugi tragovi. Automobil vlasnika prostora je prevezen u krug PU Grude zbog, također, neophodnih vještačenja, a u utorak su u policiji pregledavali snimke s videonadzora okolnih objekata u nadi da će im pomoći u istražnim radnjama.

"Poduzeli smo sve neophodne mjere i radnje i naložili brojna vještačenja. Ne znamo koliko je novca uzeto, jer neophodno je sačiniti inventuru", rekao je Čuljak.


Pokušaj pljačke

Tužitelj Čuljak je potvrdio da je u noći s nedjelje na ponedjeljak pokušana pljačka bankomata u Vitini kod Ljubuškog. I u tom slučaju, naveo je, u tijeku su istražne radnje.