Detalji pucanjave u Mostaru: Ranjen glazbenik Dženan Mujić

Kako  je potvrđeno Dnevnom avazu, on je zadobio ozljedu u predjelu glave koja mu je nanesena tupim predmetom, najvjerovatnije kundakom pištolja, te prostrelnu ranu na stopalu. Hospitaliziran je na Neurohirurškom odjelu Kliničke bolnice Mostar, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potvrđeno je iz ove bolnice.

Kako je kazao županijski tužitelj Kemal Maksumić, Mujić se vraćao kući i u blizini stana prvo je osjetio udarac u predjelu glave, nakon čega se dao u bijeg. Međutim, u tom momentu napadač je zapucao i ranio ga u nogu.

Mujić je uspio doći do stana, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kako je rekao tužitelj Maksumić, izuzeti su tragovi s lica mjesta i naložene sve radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja.

U svom kratkom iskazu Mujić je izjavio da ne zna ko bi mu takvo nešto učinio jer se ni s kim nije zamjerio i da nema neprijatelja.

Pojavile su se, međutim, informacije o tome da je Mujića slučajno ranila osoba iz kriminalnog miljea u bijegu od policije tijekom jučerašnje velike policijske akcije. Potvrđeno je da je pretres vršen nedaleko od mjesta gdje je Mujić napadnut, ali da se ova dva događaja za sada ne mogu povezati.