Danas sahrana nesretno stradalog Ivana Bandića u Ljutom Docu

...koji se u srijedu utopio u Mostarskom blatu u mjestu Polog, kada je sa svojim drugovima proslavljao kraj školske godine.

Kako  je kazala dežurna županijska tužiteljica Danijela Dalipagić - Rizvanović, konstatirano je da je smrt nastupila utapanjem te da na tijelu nema nikakvih znakova koji bi ukazivali na to da je se radilo o nasilju.

Iako na mjestu tragedije, tokom obavljanja uviđaja, nije uspjela saslušati sve učenike, zbog činjenice da su mnogi u stanju šoka, prebacivani u bolnicu, Dalipagić-Rizvanović nam je kazala da se jedna grupa djece, među kojima je bio i 15-godišnjak, kupala u jezeru te da je dječak, koji je bio slabiji plivač, skočio u vodu, nakon čega nije uspio izroniti.

Vatrogasac Andrija Džeba, koji je sa svojim kolegama iz Mostara, podsjetimo na poziv Hitne pomoći stigao na mjesto događaja, odmah je zaronio u jezero i uspio izvući dječaka, ali, kojem ni nakon duže reanimacije nije bilo spasa.

Na telefonske pozive u Osnovnoj školi Biograci, koju je pohađao nesretni dječak, nitko nije odgovarao, a sahrana će biti obavljena u Ljutom Docu.

Dnevni avaz