Čitluk: Pronađen odbjegli vozač nakon nesreće u kojoj je poginuo 47-godišnjak

Policijski auto
Kako piše Dnevni list, riječ je o Sanelu Mehanoviću iz Zavidovića, trenutno nastanjenom u Čitluku zbog posla. Mehanović je za vrijeme nesreće imao suputnicu u vozilu do koje je policija prvo došla. U prvom iskazu je preuzela krivicu na sebe, kazavši da je ona upravljala vozilom, da bi se kasnije predomislila.

Policija je razriješila nedoumicu i ustanovila da je Mehanović upravljao vozilom koji se frontalno sudario s vozilom Mercedes 190 kojim je upravljao Prskalo.

Po naredbi postupajućeg županijskog tužitelja, Darke Zovke, u subotu ujutro je obavljena obdukcija tijela te je nalaz pokazao da je smrt nastala od posljedica višestrukih udara. Osim obdukcije tijela preminulog, izdani su nalozi za obavljanje vještačenja tehničke ispravnosti automobila, a saslušani su i svi svjedoci.

Protiv Mehanovića će biti podnesen izvještaj za počinjeno kazneno djelo ugrožavanje prometa.

Podsjetimo, u nesreći je sudjelovao i M. B. (57) s teretnim motornim vozilom MAN. Prskalo je životnu bitku, unatoč naporima liječnika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, izgubio u petak u 22 sata.

Željko Prskalo (47) bio je voditelj Građanske inicijative Transparentno. Željko se posljednjih godina djelujući u spomenutoj inicijativi zalagao za pravednije i transparentnije zapošljavanje nastavnika i profesora u osnovnim i srednjim školama. Borio se za pravednije društvo u kojem glavnu riječ neće imati korupcija i nepotizam nego stručnost i kvalificiranost.

Pokop preminulog obavljen je jučer na groblju Stoci u selu Paoča pored Čitluka.