Civilna zaštita HNŽ-a poziva građane na dodatni oprez

poplave
poplave

Pavlović je kazao kako prema dosad prikupljenim podacima i pristiglim informacijama u Operativni centar županijskog stožera CŽ-a nema nikakvih izvanrednih okolnosti. - Mi u ovom trenutku nemamo saznanja da je na području naše županije potrebno raditi bilo što izvanredno, ali nije na odmet uvijek biti oprezan.

Razina vode u koritima rijeka u HNŽ-u je na prihvatljivoj razini te će se nastaviti pratiti na mjernim stanicama - kazao je Pavlović. Također, pozvao je građane na dodatni oprez zbog meteoroloških najava obilnijih padalina u danima koji dolaze.

- Civilna zaštita je putem Operativnog centra i putem jedinica lokalne samouprave i civilnih zaštita jedinica lokalne samouprave pozvala građane na dodatni oprez s obzirom na to da meteorolozi najavljuju jedan period nešto obilnijih padalina pa su iz tog razloga ova upozorenja upućena na vrijeme - kazao je Pavlović.

Iako na području HNŽ-a nema potrebe za izvanrednim akcijama, Pavlović je ocijenio kako se preventivne mjere zaštite od mogućih poplava poduzimaju na mjestima gdje je to potrebno uraditi i da u tim radnjama sudjeluju sva nadležna tijela.