Završeni Dani berbe grožđa – Brotnjo 2010.

hkdu brotnjo, Berba grožđa, Dani berbe grožđa
Broćanski trg bio je mjesto okupljanja tisuće Brotnjaka i njihovih prijatelja koji su u duhu poznatog tiha: „ U vinogorju uživali, prijateljstva zasnivali, jedni druge želili, skupa se veselili" uistinu na svečan način obilježili još jedne Dane berbe grožđa. 
 
Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je predsjednici Federacije BiH Borjani Krišto.
 
- Iznimno mi je zadovoljstvo što mogu otvoriti tradicionalnu 55.po redu manifestaciju „Dani berbe grožđa - Brotnjo 2010". Posebne čestitke idu organizatorima i domaćinima koji uistinu uspješno i prepoznatljivo organiziraju ovu manifestaciju. Brotnjo je kraj koji je bogata riznica kulturno-povijesne baštine, spoj prirode, tradicije, turističkih potencijala i vrhunske kvalitete. Kada se tome dodaju snažan duh, odanost svome kraju i ljudima, ustrajnost, rad i marljivost ovih ljudi - uspjeh ne može izostati - rekla je predsjednica Federacije BIH Borjana Krišto.

Pozdravnim govorom u ime domaćina nazočnima se obratio načelnik Ivo Jerkić koji je kazao kako su ovogodišnji Dani berbe grožđa povijesni zbog otvaranja nove zgrade Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku.
Nakon svečanog otvaranja na Broćanskom trgu uslijedio je bogat kulturno-zabavni program.

Uz domaćine, HKUD „Brotnjo" koji su predstavili scenski prikaz od berbe do otakanja u bačve i HKUD „Čerin" u programu su nastupili i klapa Međugorje, KUD-a ‘'Ivan Kapistran Adamović'' iz Čepina, HKUD ‘'Kralj Tomislav'' iz Tomislavgrada, HKUD ‘'Kruševo'' iz Kruševa, HKUD ‘'Drijeva'' Gabela, HKUD ‘'Napredak'' iz Bijeloga Polja, HKUD ‘'Sv. Ante'' iz Dretelja¨, HKUD ‘'Sv. Ana'' - Ljuti Dolac, HKUD ‘'Sv. Ante'' Cim - Mostar, HKUD ‘'Fra Jozo Križić'' Roško Polje, ženska klapa ‘'Brotnjo'', te muška klapa ‘'Suha''.

Zvijezde večeri bili su Tamburaški sastav - Pleteri iz Križevaca. Njihov nastup bio je poklon prijateljskog grada Križevaca općini Čitluk. Tradicionalno, Organizacijski odbor manifestacije za sve posjetitelje omogućio je i besplatnu degustaciju vrhunskih vina naših broćanskih vinara. Svoje specijalitete i proizvode predstavili su broćanski restorani, Udruga pčelara „Kadulja", pekarna Mate, Pehar & Co, pekarna „Miletić", G.I.P.I., caffe „Eurovip".
 
Program na Broćanskom trgu je trajao do ranih jutarnjih sati.  Na kraju programa načelnik Jerkić je uručio zahvalnice ispred organizacijskog odbora Dani berbe grožđa gospodinu Branku Hrgu gradonačelniku prijateljskog grada Križevci kao i Tamburaškom sastavu Pleteri.
 
Citluk.ba