Za predsjednika Matice hrvatske Čitluk ponovo jednoglasno izabran prof. Andrija Stojić

... ogranaka iz Hercegovine i Sarajeva, članovi i podupiratelji MH s područja Brotnja te drugi brojni gosti i uzvanici. Nažalost, potresla tužna vijest o tragičnoj pogibiji Stojana Gagre, maturanta čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića.

Pozdravi gostiju

Nakon što su izabrana radna tijela te usvojen Poslovnik o radu Skupštine,  sudionike tog skupa biranim su riječima pozdravili :  glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukuć koji im je prenio pozdrave predsjednika MM Igora Zidića, zatim konzul RH u Mostaru Velimir Pleša i predsjednik Ogranka MH Sarajevo fra Petar Perica Vidić. Pročitane su i brzojavne čestitke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i federalnog ministra kulture Gavrila Grabovca.

Izvješće o dosadašnjem i Program rada Ogranka u idućem razdoblju

Potom je izvješće o radu Matice hrvatske Čitluk u proteklom razdoblju podnio njezin predsjednik Andrija Stojić, koji je tom prilikom, uz ostalo  kazao:

 - Matica hrvatska Čitluk stabilna je udruga koja postiže hvale vrijedne rezultate u ostvarivanju svojega ambicioznog programa. Naša je izdavačka djelatnost ozbiljna, kulturne programe koje organiziramo kroz godinu posjećuje na tisuće ljudi. U Brotnju smo kadšto jedini, kadšto vrlo važan pokretač kulturnih zbivanja. S druge strane, svi koji dobro poznaju mehanizme i načine našeg funkcioniranja i koji žele dobro našoj udruzi, ne mogu se oteti dojmu da su mogućnosti primjetno manje od ostvarenja – rekao je A. Stojić, a potom zastupnicima predstavio okvirni Programa rada Ogranka u idućem razdoblju.

Njegovo izvješće o radu i ponuđeni Program rada zastupnici su jednoglasno usvojili. Također je razmatrano i usvojeno izvješće Nadzornog odbora kojeg je podnio Emil Rapudić.

Izabrano novo/staro vodstvo OgrankaNa Skupštini je obavljen i izbor predsjednika, dopredsjednika i tajnika Ogranka te članova Predsjedništva, Nadzornog odbora  Ogranka Matice hrvatske Čitluk, koji će tu kulturnu instituciju voditi u iduće četiri godine.

Za predsjednika MH Čitluk jednoglasno je izabran prof. Andrija Stojić, za dopredsjednika fra Kornelije Kordić, a za tajnika akademski slikar Franjo Primorac. Njih trojica te su funkcije i do sada uspješno obavljali.

Istodobno, za članove Predsjedništva Matice hrvatske Čitluk također jednoglasno izabrani su: Krešimir Šego, Mila Miletić, Nikola Kordić, Borislav Šimović, Mirna Brkić i fra Miljenko Mića Stojić, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani: Vinko Bracić, Stipe Ćavar i Gordan Pervan.

Kažimo i to da je glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lućić uručio petnaestak članskih iskaznica čitlučkim srednjoškolcima koji su postali novi članovi te hrvatske kulturne institucije.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info