Večer sjećanja povodom prve obljetnice smrti akademskog slikara Frane Primorca Umjetnika

... "Božić s Maticom u Brotnju", povodom prve obljetnice smrti akademskog slikara Frane Primorca Umjetnika u utorak 27. prosinca 2016. godine organizira prigodan kulturni program. Program će započeti u 18 sati u Crkvi Krista Kralja u Čitluku gdje će biti služena sv. Misa zadušnica za pokojnog Franu, dok će u 19 sati u Galeriji Klub Matice hrvatske Čitluk biti će upriličena izložba slika koja je Umjetnik napravio za života.

Istu večer s početkom u 20 sati u Hotelu Brotnjo će biti promovirana knjiga Slave Ante Bagina „Boje vrimena", a potom će uslijediti prigodno druženje i evociranje uspomena.

Podjećamo, Frano Primorac Umjetnik preminuo je 27. prosinca 2015. godine od posljedica srčanog udara u SKB Mostar.

Rođen je u Čitluku 5. veljače 1959. godine gdje je završio osnovnu školu, a srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsjek slikarstvo. Izlagao je na mnogim mjestima od rodnog Čitluka preko Zagreba do Europe. Imao je više od tri stotine skupnih nastupa. Redovito je sudjelovao na likovnim kolonijama. Bio je istaknuti kulturni i javni djelatnik koji je kao talentirani likovni umjetnik gotovo trideset godina predstavljao stožernu i neizostavnu figuru svekolikog kulturnog i javnog, a napose likovnog života u Brotnju u Hercegovini. Kao drag i plemenit čovjek pokojni je Franjo bio redoviti sudionik brojnih likovnih kolonija, od Prevlake do Vukovara, kao i onih na prostorima Bosne i Hercegovine. Svojim radovima sudjelovao je i na prvih 12 međunarodnih likovnih kolonija "Didak" u Gradnićima.

Pokopan je dva dana nakon smrti, 29. prosinca 2015. godine, na groblju Podadvor u Čitluku.

Brotnjo.info