Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo postigli sjajan uspjeh u solo nastupu na gitari

glazba
...te škole uspješno se osposobljavaju svirati na glasoviru, violini, flauti i blokflauti, gitari i drugim instrumentima. 

Uz to što redovito nastupaju na svim kulturnim priredbama u općini i što Brotnjacima priređuju prigodne koncerte, mladi glazbeni talenti te škole postižu zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Veliki uspjeh mladi čitlučki glazbenici postigli ovih dana na Prvom međunarodnom gitarističkom festivalu koji se pod nazivom "Omiš guitar fest"  od 8. do 11. travnja održavao u Omišu. Kako smo doznali od ravnatelja škole prof. Jure Sušca, na tom prestižnom natjecanju Osnovnu glazbenu školu Brotnjo predstavljali su gitaristi Josip Kvesić (1. razred), Adrijan Marinčić (2. razred) i Antonio Doko (treći razred). Tom prigodom Adrijan Marinčić i Antonio Doko osvojili su izvrsno drugo mjesto,  a Josip Kvesić treće mjesto u solo nastupu na gitari..


Njihov uspjeh to je veći kad se zna da je ostvaren u izuzetno velikoj međunarodnoj konkurenciji među više od 160 gitarista glazbenih škola iz pet zemalja. Osim što je to njihov sjajni osobni uspjeh, ujedno je to priznanje i njihovu nastavniku Željku Mandariću, ali i cijeloj školi.

- Zadivljen sam uspjehom svojih učenika u Omišu jer je njihov uspjeh i moj uspjeh, ali i uspjeh cijele naše škole. Uspjeh je to i cijeloga Brotnja jer je ovo prvi put u povijesti Čitluka da netko iz gitare postigne tako značajan rezultat na međunarodnom natjecanju. Ujedno je to dodatni poticaj učenicima, a nama nastavnicima obveza za još ozbiljniji, kvalitetniji i odgovorniji rad s mladim glazbenim talentima u cilju postizanja još boljih rezultata – rekao nam je nastavnik gitare Željko Mandarić.

Kažimo i to da će ta trojica čitlučkih gitarista predstavljati svoju školu i na Federalnom natjecanju učenika glazbenih škola, koje će se od 17. do 19. travnja održati u Gračanici.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info