U petak tradicionalno „Andrinje“ u Podrumu Andrija

andrinje, vino, paoča
Diljem hrvatske ta se lijepa dugogodišnja tradicija svake godine održava održana uz blagdan sv. Martina pod nazivom Martinje - fešta krštenja vina.

U obiteljskoj tradiciji vlasnika vinskog Podrumi Andrija u Paoči ta lijepa tradicija kušanja mladih vina održava se svake godine na blagdan sv. Andrije, odnosno zadnji vikend u studenom.

Tako će obitelj Ćorić, u spomen na pok. Andriju Ćorića, osnivača Podruma Andrija, u petak, 26. studenog ove godine za svoje brojne prijatelje i poslovne partnere u svom podrumu upriličiti tradicionalno i nezaboravno „Andrinje", koje će se održati pod simboličnim nazivom „Uvijek žedan, nikad pijan". Kao i dosadašnjih godina, zasigurno će se i na ovogodišnjem „Andrinju" u Paoči, u petak okupiti brojni prijatelji i uzvanici, iskusni vinari, poslovni partneri, te mnogi uglednici iz političkog, gospodarskog, kulturnog i javnog života čitlučke i susjednih općina, županije i Federacije BiH.
Uzorak Slike

Uz prijateljsko i ugodno druženje, svi će oni imati prigodu uživati u domaćim specijalitetima i prepustiti se neizostavnom kušanju visokokvalitetnih bijelih, ružičastih i crnih vina poznatog i prepoznatljiva imena „Andrija". Treba reći da ovogodišnje „Andrinje" počinje u petak nakon 16 sati, a uz glazbu i pjesmu ta će fešta zasigurno trajati do kasno u noć. Inače, svim sudionicima „Andrinja" bit će omogućen obilazak proizvodnog pogona tog suvremenog vinskog podruma, koji svoja vina godinama uspješno izvozi i na vrlo izbirljivo zapadnoeuropsko tržište.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info