U čitlučkom hotelu Brotnjo održan dvodnevni seminar za zadružne revizore BiH

Bio je to još jedan u nizu seminara za zadružne revizore, što ih nazivom „Farma projekt“, za poljoprivrednike u Bosni i Hercegovini, uspješno financiraju i provode USAID i Sida u suradnji sa Zadružnim savezom FBiH i zadružnog saveza RS.

Na dvodnevnom seminaru u Čitluku sudjelovali su menadžeri poljoprivrednih zadruga s područja cijele Bosne i Hercegovine.

Kako smo doznali od Eseda Muhića, predsjednika zadružnog saveza F BiH, set treninga, uključujući i Analizu financijskog poslovanja zadruga, pohađalo je po 6 revizora iz FBiH i RS te jedan iz distrikta Brčko.

Cilj čitlučkog treninga bio je osposobljavanje revizora za proces zadružne revizije koja ima edukativno nadzorni karakter i bitan je element u unapređivanju rasta i razvoja bosanskohercegovačke poljoprivrede. Predavanje pod nazivom „Analizu poslovanja zadruge“ nazočnima je održala Esma Mustajbašić, trener - menadžer za financije u „Farma projektu“.

Na kraju dvodnevnog čitlučkog seminara, certifikate o uspješnom završetku treninga, nazočnim zadružnim revizorima uručio je gospodin Bruce Brower, direktor Farma projekta za BiH, a u ime zadružnih radnika BiH, organizatorima i predavačima zahvalio se Mirsad Hubanić iz Goražđa.


O značenju tog projekta za BiH, direktor Fama projekta Bruce Brower kazao je:

- Naš cilj je unaprijediti gospodarstvo BiH i mi to radimo i kroz ovakve aktivnosti - kroz jačanje zadružnog sektora. Radimo na uvođenju novih biljnih vrsta, otvaramo nova tržišta, nastojimo pomoći ovoj zemlji da se uključi u tržište EU te pomažemo farmerima i poljoprivrednim proizvođačima da postanu profitabilniji i efikasniji u proizvodnji. Krajnji cilj svih tih aktivnosti jest unapređivanje gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info