Sveta misa u spomen na žrtve Drugog svjetskog rata

misa
Prije 64 godine na tom mjestu svoje živote za domovinu su dali Marinko Stojić, Ivan Juričić - Ćurdo, Jure Dodig, Franjo Miloš i Ivan Miličević - Milić.

Uz koncelebraciju župnika župe sv. Stjepana Čerin, dr. fra. Ike Skoke i don Jakova Jurića, sveto misno slavlje predvodio je fra Ivan Ševo.

U svojoj propovijedi, fra Ivan je istaknuo kako se današnji moderni čovjek nalazi u brojnim moralnim dvojbama jer svijetom vladaju krivi ideali. Istaknuo je važnost povezivanja ljudi, njegovanja obitelji i kršćanske tradicije.


- Svaki je čovjek jedan jedini i nezamjenjiv. Iz puke žurbe mnogi ljudi sebe ograničavaju za mnoge radosti. Zbog udara zlih duhova svijet je danas u nepodnošljivom materijalnom, moralnom i duhovnom stanju. Sama egzistencija duhovnog života podvrgnuta je u najvećoj opasnosti zbog čega najviše uz čovjeka stradaju obitelj i institucija braka. Nažalost, živimo u vremenima i svijetu bezumlja u kojemu je čovjek izgubio razum za krivim vrijednostima. Otvorio se svim vrstama demonije, predao se u ruke demonskih sila; moderni čovjek izgubio je duhovni ponos pred opasnostima modernog vremena. K

ako bismo se othrvali zlu koje danas vlada trebamo vjerovati u Boga, jer bez vjere u Boga nema ni vjere u čovjeka i ako nema Boga svaki zločin je dopušten. Vladajmo se prema zakonima Svetog pisma, njegujmo obitelj i čovjeka pored sebe. Neka vam vjera u Boga i molitva budu smjernica u životu a mudrost, znanje, snaga, pobožnost, intelekt budu znakovi vaše ljudske veličine - kazao je fra Ivan u svojoj propovijedi.

Nakon svetog misnog slavlja, izaslanstvo općine Čitluk na čelu s načelnikom Ivom Jerkićem položilo je vijenac kod Spomen-obilježja žrtvama rata.

Vijence su položili i izaslanstva HDZ BIH, HSP „Đapić-dr. Jurišić", Udruge žrtava Drugog svjetskog rata i mjesne zajednice Donji Veliki Ograđenik.

Citluk.