Sutra predstavljanje knjige prof. dr. sc. Marije Musa

Sutra predstavljanje knjige prof. dr. sc. Marije Musa
Ovu jedinstvenu knjigu, koju će zbog kvalitete njezinoga sadržaja, teme koju obrađujevremenskog okvira koji obuhvaća - uvjereni su recenzent i - imati svaki hrvatski intelektualac, ali isvaki jezikoslovac koji se bavi kroatistikom i slavistikom u svijetu, u utorak, 21. svibnja 2019. u 20.00 sati u Hotelu Brotnjo u Čitluku predstavit će:

dr. sc. Mile Mamić, red. prof. u miru, Sveučilište u Zadru, RH
dr. sc. Katica Krešić, izv. prof., Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru,
Slaven Pehar, dipl. ing., Školska naklada d.o.o. Mostar,
autorica dr. sc. Marija Musa, izv. prof., Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.


Monografija koja će se predstaviti u Čitluku već je uvrštena u popise obvezne literature studijakroatistike u BiH, R. Hrvatskoj, ali i šire, a njome se kroz tri cjeline pokazuje put opstanka, kontinuiteta, razvoja i zastupljenosti hrvatskoga jezika u Bosni i Hercegovini pod različitim režimima u kojima se nalazila i koji su kreirali njezinu jezičnu politiku.

Autorica se osvrće i na tradiciju i na suvremenost govoreći o nominaciji jezika u različitim razdobljima kroz povijest Bosne i Hercegovine pri čemu donosi kritičke procjene, komentare, iznimno zanimljive rezultate istraživanja i zaključke neprestano ih povezujući s društveno-političkim isociolingvističkim kontekstom u kojem su nastajali istraživani dokumenti i medijska izvješća prije svega Javnih RTV servisa u BiH.