SPEKTAKL U ČITLUKU Podrška stiže sa svih strana

turnir četiri kafića, Loptom do dobrote, Čitluk

U nedjelju se u Čitluku održava humanitarni turnir "Četiri kafića", pod nazivom "Loptom do dobrote".

Slogan za turnir smislio je franjevac fra Goran Azinović koji je i sam ljubitelj malog nogometa. Idejni začetnici ovog humanitarnog turnira za najugroženije žitelje općine Čitluk i "Udrugu Susret", su mladi sportaši Tomislav Bevanda, Ivan Prskalo i Ivan Ivanković.

Kako smo već i pisali na ideju su došli po uzoru na splitski tradicionalni turnir. Na turniru će nastupiti; Caffe bar Paris, Club Bumerang, The Basement Pub, te Caffe Premier.

Uistinu velika imena sporta dolaze u nedjelju u Čitluk. Tako su do sada svoj nastup na turniru potvrdili; Marin Šego, Ivan Dodig, Marin Čilić, Mateo Sušić, Tino Sven Sušić, Zoran Nižić, Goran Jozinović, Boris Pandža, Mirko Marić, Zvonimir Kožulj, Luka Menalo, Ante Roguljić, Benjamin Tatar, Ante Majstorović, Luka Juričić, Marko Pervan, Marko Bencun, Romano Obilinović i brojni drugi.

No, podrška turniru stiže i od onih koji nisu u mogućnosti doći. Tako su poruke podrške i pozive na dolazak na turnir poslali Ivan Krstanović, košarkaš Andrija Stipanović, nogometaši Dinama Moro, Olmo i Bruno Petković.

Mario Pašalić i Nikola Vlašić izrazili su veliko žaljenje što neće moći biti u nedjelju u Čitluku, ali su kroz drugi vid pomoći odlučili podržati turnir i "Udrugu Susret".

-Ulaznice se prodaju u četiri kafića koja nastupaju na turniru. Moram vam priznati da smo jako iznenađeni prodajom istih. Naši ljudi pokazuju kako imaju veliko srce kada je to najpotrebnije, kaže za Hercegovina.info Ivan Ivanković.

Organizatori spremaju i bogatu tombolu. Tako će prisutni moći osvojiti vrijedne sportske nagrade.

Bit će tu dresovi Dejana Lovrena, Ivana Krstanovića, Tome Bašića, rukometaša Davida Mandića, Mate Jajala, Marka Bencuna, Matea Sušića, Nikole Vasilja, Marka Pervana. Maskota turnira bit će Flipko koji će najmlađe darivati prigodnim poklonima.

Cijeli program kreće u 15:30 u GSD u Čitluku, a nakon turnira slijedi veliki humanitarni koncert na Broćanskom trgu u organizaciji Mame Brotnja.