Raiffeisen banka čitlučkom Obiteljskom centru papa Ivan Pavao II. donirala 10.000 KM

... je, u povodu vjerskih blagdana, ovih dana donirala 30.000 KM institucijama i humanitarnim organizacijama u BiH.

Naime, financijska sredstva, koja je Raiffeisen banka izdvajala za čestitke svojim klijentima povodom vjerskih blagdana, ove je godine usmjerila za pomoć centrima za socijalni rad i domovima za nezbrinutu djecu. 


Tako je danas, u povodu velikog katoličkog blagdana Božića, donacija u iznosu od 10.000 KM na svečan način uručena Obiteljskom centru – Domu za nezbrinutu djecu papa Ivan pavao II. u Čitluku. Tu vrijednu donaciju voditelju Centra fra Korneliju Kordiću uručili su: Krunoslav Beljo, direktor Glavne filijale Mostar i Irena Vasilj, direktorica Filijale Čitluk.

Treba istaknuti da je spomenuti čitlučki Obiteljski centar osnovan za vrijeme Domovinskog rata s ciljem zbrinjavanja ratne siročadi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest. Obiteljski centar papa Ivan pavao II. skrbi o 84-ero djece – štićenika, uzrasta od šest mjeseci do 24 godine.

- Sredstva namijenjena kupovini i slanju čestitki našim klijentima povodom vjerskih blagdana, ove smo godine usmjerili na pomoć najugroženijim kategorijama pučanstva. Vjerujem da će naši klijenti prepoznati ovo naše nastojanje da zajednički pomognemo onima kojima je to najpotrebnije – rekao je Krunoslav Beljo, direktor Glavne filijale Mostar, nakon što je voditelju Centra fra Korneliju Kordiću predao ček od 10.000 KM.

- Zahvaljujemo se Raiffeisen banci na ovoj donaciji. Pomoć dobrih ljudi je izvor sredstava potrebnih za opstanak našeg Centra. Nadamo se da će i druge institucije i organizacije slijediti ovaj nesebičan primjer Raiffeisen banke –rekao je fra Kornelije Kordić, voditelj Obiteljskog centra papa Ivan pavao II. Čitluk zahvaljujući se na donaciji.

Mora se reći da Raiffeisen banka, djelujući kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano podržava različite projekte iz područja humanitarnog djelovanja, obrazovanja, kulture i sporta.

brotnjo-online.com