Predstavljamo mlade i kreativne Brotnjake: Marija Marinčić, slikarica iz Čitluka

Marija Marinčić, Čitluk, slikarica
Poslije toga je upoznala drugi hobi - slikanje uz koje živi i danas. U početku su to bili radovi vodenim bojama, većinom pejzaži. Nekad bi po cijeli dan znala provoditi slikajući i ukrašavajući odjeću. Tijekom srednje škole više se posvećivala ukrašavanju odjeće, a likovni radovi iz tog razdoblja su bili u olovci, ugljenu ili crnoj boji, najdraže joj tehnike.

Nakon srednje škole je počela raditi s nekim drugim tehnikama kao što je mozaik. U jednom danu je razbila 3 ogledala koja nije htjela bacit pa je došla na ideju da napravi prvi mozaik. Uz pomoć čipke i ogledala je uspješno napravljen leptir. Ubrzo je počela izrađivati mozaike od keramičkih pločica, te se ideja pokazala uspješnom.

Te iste 2011. godine po prvi put je predstavila svoje radove javnosti, na festivalu "MostArt fest", festivalu koji je trajao tri dana i koji predstavlja više kreativaca na različitim područjima. Kako se pokazao uspješnim festival je organiziran i sljedeće 2012. godine. Na toj izložbi Marija također sudjeluje, te predstavlja radove crno-bijele osnove uz zlatne detalje, inspirirane francuskom gotikom, za koju Marija naglašava da joj je omiljeni stil.

Ove godine je predstavila svoje radove na grupnoj izložbi u Caffe baru Evergreen u Čitluku tijekom trajanja „Evergreen festa 2013". Na ovoj izložbi izlaže raznolike radove, od mozaika do onih rađenih markerima, akrilnim sprejevima do lakova za nokte i boja za

Ova mlada i svestrana kreativna Broćanka koja voli eksperimentirati i stapati različite materijale i tehnike, govori da nikad nema u glavi sliku kako bi rad trebao izgledati na kraju, nego krene pa gdje ju inspiracija odvede. Često zna započeti rad temperama, a završi ga markerima i zlatnim lakovima. Što se tiče inspiracije najviše je pronalazi u svim oblicima arhitekture koja je uvijek iznova inspirira i motivira na nove kreativnosti.

Za bližu budućnost ima dosta kreativnih planova koje namjerava ostvariti, ali njezina je želja da za sada ostanu tajna, te poručuje da samo treba vjerovati u sebe jer s vjerom u sebe ste već na pola puta do ostvarenja kreativnog sna.

Brotnjo.info