Predsjednik Koruške Gerhard Dörfler posjetio općinu Čitluk

U sklopu posjeta gospodin Dörfler se susreo s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem i međugorskim župnikom fra Petrom Vlašićem. 

Načelnik je izaslanstvo pokrajine Koruške upoznao s aktualnim događanjima u općini Čitluk, ističući kako je proteklih dana naša općina bila vjersko središte hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Uzorak Slike

Kazao je kako općina Čitluk pripada u red razvijenijih bh. općina s ogromnim turističko-gospodarskim potencijalima. Unatoč gospodarskoj krizi i nesređenim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, općina je u fazi realizacije nekoliko kapitalnih projekta. Goste je upoznao što je do sada urađeno i što se planira za sljedeće razdoblje  kada je u pitanju izgradnja kanalizacijskog sustava za Međugorje.

U pratnji predsjednika  Gerharda Dorflera bili su gospodarstvenici i bankari iz navedene pokrajine koji su s  načelnikom Jerkićem  razgovarali i o mogućnosti financiranja izgradnje kanalizacije za naseljeno mjesto Međugorje.

Uzorak Slike

Zahvalivši na srdačnoj dobrodošlici, predsjednik Dörfle je kazao kako je ugodno iznenađen ljepotama Brotnja te izrazio želju za jačanjem prijateljskih odnosa Koruške i općine Čitluk.

Na kraju posjeta koruško izaslanstvo je posjetilo Herceg etno selo.

Citluk.ba