Općina Čitluk nastavlja s realizacijom infrastrukturnih projekata

Čitluk, infrastruktura

Krajem kolovoza i u prvoj polovini rujna na području općine Čitluk realizirano je nekoliko infrastrukturnih projekta.

U navedenom razdoblju Općina Čitluk asfaltirala je pristupni put groblju u Gornjem Malom Ograđeniku, pristupnu cestu sportskom igralištu u Dragićini, koja također vodi do prostorija mjesne zajednice i prostorija Humanitarne udruge fra Didak Buntić, čitlučku ulicu Glavica, ulicu u zaseoku Čilići, dio prometnice na Žurnju, kao i sportsko igralište u Potpolju te dio prometnice u Vionici.

Završni radovi na navedenim projektima u najvećoj mjeri obavljeni su krajem kolovoza, a od radova koje su obavili djelatnici poduzeća Putovi d.o.o. Grude svakako valja izdvojiti asfaltiranje ulica koje vode do obiteljskih kuća i asfaltiranje novoizgrađenog sportskog igrališta u Potpolju.

Novoasfaltirano malonogometno igralište u Potpolju dio je planiranog športsko-rekreacijskog centra, koji će uz ovo igralište imati stazu za boćanje i trim stazu za rekreativno trčanje.

Prilikom asfaltiranja malonogometnog igrališta urađen je i dio radova na terenu za boćanje, dok će trim staza biti smještena u neposrednoj blizini igrališta.

Uz ova ulaganja u sportsku infrastrukturu u proteklom je razdoblju također asfaltirano sportsko igralište manjih dimenzija koje će upotpuniti sadržaj ŠRC Jakerovac u Krehin Gracu.

Među infrastrukturnim projektima realiziranim u prvoj polovini rujna ističe se asfaltiranje u Vionici, gdje su djelatnici poduzeća Kopex Dodig d.o.o. Čitluk obavili rekonstrukciju lokalne prometnice na dionici dugoj 600 metara.

U ovom dijelu Vionice u ožujku je asfaltiran kružni tok, a spomenuta dionica nastavak je radova na rekonstrukciji lokale prometnice koja vodi prema Bijakovićima.

Općina Čitluk realizacijom ovih projekata nastavila je uspješnu suradnju s mjesnim zajednicama i mještanima, a slični infrastrukturni projekti bit će realizirani i u predstojećem razdoblju.