Održan 5.susret Blizančana

Ovogodišnji Dan Blizanaca započeo je svetom misom za sve poginule, nestale i umrle Blizančane. Misno slavlje predvodio je župnik župe svetog Ivana Krstitelja don Đuro Bender uz koncelebraciju don Gordana Božića, rođenog Blizančanina.

Nakon svete mise program je nastavljen na Športskom centru u Blizancima, gdje je položen kamen temeljac za izgradnju spomen obilježja za sve poginule i nestale Blizančane u svim ratovima.

Početak radova blagoslovio je župnik don Đuro Bender, a kamen je položio predsjednik vijeća MZ Blizanci gospodin Zdenko Božić, koji se tom prigodom i obratio nazočnima.

„Već duže vremena na sastancima mjesne zajednice raspravljano je o izgradnji jednog spomen obilježja, a prošle godine je donesena Odluka da se spomenik izgradi upravo na ovoj lokaciji. Prema dosad prikupljenim podacima u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu, poginulo je ili nestalo oko osamdeset Blizančana i ovo je jedan znak zahvale za sve žrtve spomenutih ratova.

Nakon polaganja kamena temeljca nastavljeno je narodno veselje na ŠC Blizanci uz nastup HKUD Brotnjo iz Čitluka, a cjelovečernji program zabavljala je grupa Jukebox iz Čapljine.

I ove godine se okupio velik broj Blizančana kako onih koji stalno žive u Blizancima tako i onih koji žive drugim državama ( Hrvatska , Njemačka...)

Svi nazočni su imali mogućnost da financijski potpomognu izgradnju spomenutog spomen obilježja. Na koncu zakazan je i naredni susret u kolovozu 2012. godine do kada je planirano da se započeti radovi na izgradnji spomen obilježja i okončaju.
Citluk.ba