Obnavlja se vodoravna prometna signalizacija

Zbog mnoštva putničkih automobila, kamiona, autobusa, šlepera i drugih vozila, neizbježne su svakodnevne gužve i zastoji prometa u tom gradu. 

Ako se tome doda činjenica da Čitluk nema obilaznicu, autobusna stajalište, niti prijeko potrebne semafore, onda je jasno da su svi sudionika u prometu poprilično ugroženi. Posebno su ugroženi čitlučki pučkoškolci, srednjoškolci te ostali pješaci, kada žele prijeći s jedne strane ulice na drugu jer na slabo obilježenim pješačkim prijelazima ponekad moraju čekati sve dok se  netko od vozača zaustavi i pusti ih.

Kako bi se takvo stanje barem djelomično ublažilo, ovih su dana  djelatnici PP Signalizacija d.o.o. Grude počeli obnavljati vodoravnu prometnu signalizaciju u Ulici kralja Tomislava i na svim raskrižjima u Čitluku.

Dok obnavljaju pješačke prijelaze, označavaju mjesta za parkiranje vozila, boje poprečne i uzdužne crte  i strelice na kolniku, promet glavnom gradskom čitlučkom ulicom nešto je otežan pa dolazi do gužvi i kraćih zastoja. No, vozači su strpljivi i ne ljute se jer su svjesni da se to sve radi zbog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info