Nezaboravna zabava 229 čitlučkih maturanata u hotelu Kaktus trajala do jutra

Srednja škola Čitluk, Čitluk, maturalna zabava, matura

... na svečan način proslavili maturalnu zabavu kojom su obilježili vlastiti ispit zrelosti i završetak jednog od najljepših razdoblja u svom životu. Blistali su svojom mladošću, ljepotom i lepršavošću, a ozarenim i sretnim licima naprosto su očaravali sve koji su imali prigodu vidjeti ih i diviti im se te barem za trenutak, uživati njihovoj neizmjernoj sreći, ljepoti, modernim kreacijama odjeće i prekrasnim frizurama.

A sve je počelo okupljanjem maturanata ispred hotela Kaktus u Čitluku gdje su fotoaparati i kamere bljeskali i neprekidno bilježili te značajne trenutke njihovu životu. Potom su u parovima ušli u hotel gdje je uslijedilo još jedno obvezno fotografiranje i snimanje.

Čestitke i savjeti

Na svečanoj večeri prigodnim se riječima maturantima obratio ravnatelj škole prof. Velimir Pinjuh koji im je čestitao na uspješnom završetku srednjeg obrazovanja, zahvalio im na korektnom odnosu prema školi i profesorima, poželio im svaku sreću u životu te ih pozvao da se s još više ozbiljnosti i odgovornosti nastave obrazovati i osposobljavati u vrhunske stručnjake na dobrobit sebi, svojim roditeljima i svome rodnom Brotnju.

Za učenike generacije proglašene Lucija Medić i Dragana Glišić

Od ravnatelja Pinjuha doznali smo da je među 229 ovogodišnjih maturanata čak 24 odlična učenika koji su sva četiri razreda završili odličnim uspjehom i uzornim vladanjem pa je bilo teško odabrati najbolje. Stoga je ove godine čak dvoje maturanata proglašeno najboljim učenicima generacije: Lucija Medić, učenica IV. 3 razreda opće gimnazije i Dragana Glišić, učenica IV. 7 razreda turističke škole. One su, naime, svih osam razreda osnovne i sva četiri razreda srednje škole završili odličnim uspjehom i iz svih nastavnih predmeta imali samo odlične ocjene i uzorno vladanje. Tim vrsnim učenicima generacije ravnatelj škole Velimir Pinjuh uručio je posebna priznanja - skupocjene zlatnike s likom fra Slavka Barbarića čije ime s ponosom nosi čitlučka Srednja škola. Kao i proteklih godina zlatnike im je darovala Turističke agencije G-tours u vlasništvu Davora Ljubića.

Tijekom te svečanosti razrednici su uručili priznanja i nagrade najboljim učenicima svojih razrednih odjela

Potom je uslijedio bogat i raznovrstan program što su ga osmislili sami maturanti pa ne čudi što je ta nezaboravna zabava čitlučkih maturanata u hotelu Kaktus, uz glazbu, ples i pjesmu trajala do jutarnjih sati. A da maturalna zabava bude jedinstvena i nezaboravna noć slavlja, opuštenosti, sreće i druženja, koje će se sjećati cijeli život, pobrinuo se poznati glazbeni sastav Brotnjo iz Čitluka.

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ

brotnjo.info