Najveći katolički blagdan Uskrs izuzetno svečano proslavljen u cijelom Brotnju

Kako u uskrsnoj noći, tako i danas na sam Uskrs sve su župne crkve bile prepune vjernika koji su molitvom i pjesmom proslavljali veličanstvenu Isusovu pobjedu nad smrću.

Ovih su dana mnogi Brotnjaci koji žive i rade u zapadnoeuroskim zemljama doputovali u svoj rodni kraj kako bi Uskrs proslavili u krugu svojih obitelji.

Vazmeno trodnevlje u Čitluku, Međugorju, Čerinu, Gradnićima, i drugim župama Broćanskog dekanata odvijalo u sabranosti i molitvi okupljenih vjernika. Mnoštvo vjerničkog puka nazočilo je misama večere Gospodnje na Veliki četvrtak, obredima Velikog petka i Uskrsnog bdijenja na Veliku subotu te današnjim uskrsnim svetim misama.

Čitlučki Framaši organizirali „Susret u uskrsnoj radosti"

Kako bi se što dostojnije uključili u proslavu tog najvećeg katoličkog blagdana, članovi čitlučke Frame na Uskrs nakon pučke mise ispred župne crkve Krista Kralja organizirali jedinstveno i nezaboravno druženje svih župljana pod nazivom „Susret u uskrsnoj radosti". Za tu prigodu čitlučki Framaši su se svojim župljanima predstaviti kroz vlastite radionice te im po pristupačnim cijenama nuditi radove s uskrsnim motivima koje su s mnogo truda, umijeća i ljubavi sami izradili i tako uljepšali uskrsno slavlje, a prikupljeni novac iskoristit će za svoje i župne potrebe.

Uz to, na tom čitlučkom „Susretu u uskrsnoj radosti", uz čitlučku Framu, nastupiti i članovi folklorne sekcije HKUD-a Brotnjo, koji su se župljanima predstavili izvedbom pučkih plesova i pjesama iz broćanskog kraja, a okupljene su milozvučnim pjesmama zabavljali i članovi poznate muške klape „Suha" iz Čitluka.

Kako bi to bratsko druženje preraslo u što veću uskrsnu radost, čitlučki Framaši za svoje župljane pripremili prigodan domjenak pa je druženje i slavlje, uz obilje hrane i pića trajalo više od dva sata. Mladi Framaši su nam rekli kako im je namjera da takvi uskrsni susreti župljana Čitluka prerasti u tradiciju.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info