Mirkove priče, nova knjiga Miljenka Stojića

mirko, knjiga
Riječ je o knjizi za djecu i mladež koja je u nastavcima objavljivana u listu za sretno djetinjstvo Cvitak. Kao dobar poznavatelj dječjeg svijeta, pisac nas uvodi upravo u taj bogati, maštom oplemenjeni svijet, koji gotovo nikada ne odlazi daleko od našega svijeta i stvarnosti.

Bajkovito ispričane priče pretapaju se u svojevrstan roman odrastanja, igre, prijateljstva i druženja, roman poučan ne samo za djecu već i za odrasle. Čitajući ovu knjigu, često puta dođemo na pomisao kako svijet djetinjstva ni na trenutak ne gubi na svojoj ljepoti, žaru i plemenitosti, ma kakva bila vremena u kojima živimo. Knjiga Mirkove priče (178 stranica) podijeljena je u četiri cjeline, četiri godišta, s ukupno četrdeset naslova.

Mirkove priče su dvadeset i prva knjiga pjesnika, pripovjedača, kritičara i esejista te prevoditelja, fra Miljenka Stojića, jednoga od najplodnijih hrvatskih književnika. Podsjetimo se da je Stojić svoju prvu knjigu, zbirku pjesama Unatoč svemu, objelodanio 1994., nakon čega su uslijedili brojni naslovi koje je književna kritika, ali i čitatelji, s respektom primala. Obogaćujući književnost za odrasle, Stojić objavljuje i djela za djecu - ponajprije slikovnice, a prije Mirkovih priča objavio je i roman Računalko, što ga ne čini samo jednim od najplodnijih već i tematski najradoznalijih naših pisaca.

Miljenko.info