Matica hrvatska vrijednim knjigama nagradila najbolje maturante Srednje škole

...sredstva u obrazovanje i stručno usavršavanje mladih ljudi, posebno učenika i studenata. Sukladno svojim mogućnostima to opredijeljena vrlo uspješno nastavlja i provodi Ogranak Matice hrvatske Čitluk, koji svake godine čitlučkim osnovnim i srednjoj školi daruje veći broj naslova za školske knjižnice.

U sklopu priprema za predstojeću Glavnu i Izbornu Skupštinu Matice hrvatske, koja će se 19. lipnja održati u čitlučkom Hotelu Brotnjo, ovih je dana čitlučki Ogranak MH nastavio provoditi tu lijepu i hvale vrijednu akciju.

Naime, danas je predsjednik Ogranka MH Čitluk Andrija Stojić, ravnatelju čitlučke Srednje škole Velimiru Pinjuhu na svečan način uručio vrlu vrijednu donaciju od tridesetak knjiga iz Edicije Stoljeća hrvatske književnosti, vrijednih više od 2.000 KM. Te vrijedne knjige namijenjene  su najboljim maturantima te škole koji su sve razrede završili odličnim uspjehom.

- U godini kada se Glavna i Izborna skupština Matice Hrvatske održava u Brotnju, Ogranak MH Čitluk odlučio je donacijom izdanja iz Edicije Stoljeće hrvatske književnosti, nagraditi najbolje čitlučke srednjoškolce i pokazati im da se učenje i znanje isplati. Vjerujem da ćemo na ovaj način potaknuti i ostale učenike da krenu njihovim stopama. Željeli bismo da našim primjerom krenu i ostali Ogranci MH u Hercegovini, njihovi članovi, gospodarstvenici i svi koji su u mogućnosti darovanjem knjiga ulagati u znanje i našu budućnost – rekao je Andrija Stojić.

U ime učenika, ravnatelj škole Velimir Pinjuh toplim riječima zahvalio čitlučkom Ogranku MH na darovanim knjigama, pri čemu je istaknuo da je sličnih Matičinih donacija učenicima i školskoj knjižnici do sada bilo više. On je posebno istaknuo kako svake godine tu čitlučku Srednju škole završi 20-ak učenika s odličnim uspjehom kroz sva četiri razreda školovanja.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info