Lipanjske zore: Obilježena 23. obljetnica pogibije Dragana Luburića

Dragan Luburić, obljetnica
...jučer je u groblju u Ševač Njivama, općina Čapljina, služena misa zadušnica za sve Hrvatske bojovnike koji su poginuli akciji u akciji oslobađanja lijeve obalu Neretve od snaga srpsko-crnogorske vojske. Na samom početku akcije, na današnji dan, 7. lipnja 1992. godine, u borbama svoj život gubi naš Brotnjak Dragan Luburić.

Nažalost, bolje sreće nisu bila ni četvorica bojovnika iz Gruda Vinko Bošnjak, Mate Ćorluka, Mate Glavaš i Vladislav Pandžić, koji su također nastradali na ovom mjestu.

Na današnjoj tužnoj obljetnici uz obitelj pokojnog Dragana Luburića, okupili su se i njegovi suborci, pripadnici dirvezantskog odreda NVO Čitluk.

Povodom 23. obljetnice pogibije, izaslanstva s područja Općine Čitluk predvođena načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem, predsjednikom OV Čitluk Marinom Radišićem te predstavnicima udruga iz Domovinskog rata kojega su činili Lidija Šarac i Vinko Luburić položili su vijenac na Draganov grob, potom na mjesto pogibije četvorice Gruđana, kao i na spomen obilježje u Počitelju, gdje je održan središnji skup zahvale.

Ostale fotografije možete vidjeti OVDJE

Brotnjo.info