Kupljen specijalizirani kombi za prijevoz djece s posebnim potrebama

...bznanila je da je  uspješno završena humanitarna akcija „Dobrotom usrećimo drugoga“, koja je u pokrenuta u Došašću 2008. godine s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu specijaliziranog vozila prilagođenog za prijevoz djece s posebnim potrebama s područja općine Čitluk. 

U tu doista plemenitu akciju velikodušno su se uključili župljani svih župa Broćanskog dekanata, a najviše župljani Čitluka, zatim sportski klubovi, gospodarstvenici, učenici osnovnih i srednje škola, međugorski hodočasnici te brojni drugi pojedinci, koji su svojim donacijama omogućili nabavu tog, za djecu, prijeko potrebnog busa.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/vozilo.za.djecu.4.jpg

Prikupljeno 107.000 KM

Pred stotinjak okupljene djece s posebnim potrebama, njihovih roditelja,  brojnih članova Udruge Susret i ostalih znatiželjnika, danas poslijepodne ispred župne crkve Krista Kralja u Čitluku na svečan je način Udruzi Susret predan  potpuno novi specijalizirani kombi marke  Woksvagen, čija je tvornička cijena 114.500 KM.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/vozilo.za.djecu.2.jpg

Vozilo ima 13 sjedišta, 2 do 4 mjesta za invalidska kolica, duple pojaseve za vezanje i hidrauličnu rampu s platformom za ulaz kolica. Ključeve novog Wolksvagenova kombija Jasminki Vasdilj, predsjednici  Udruge Susret, osobno je predao glavni pokretač i organizator akcije, čitlučki župnik fra Miljenko Mika Stojić, u društvu direktora Auto kuće MRM iz Ljubuškog preko koje vozilo nabavljeno. Tom prilikom fra Mika je zazvao božji blagoslov na vozilo, vozače, djecu i sve ostale koji će se njime koristiti.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/vozilo.za.djecu.3.jpg

Od Jasminke Vasilj doznali smo da za plaćanje kombija nedostaje još 7.000 KM, ali je Auto kuća MRM obećala da se taj dug može platiti do kraja ove godine. Treba reći da je Hercegovina osiguranje doniralo policu osiguranje vozila.  Preostalo je još prikupiti sredstva za registraciju kombija, nakon čega će se konačno i trajno riješiti problem prijevoza sve djece iz čitlučke općine, koja to žele, u specijalne škole u Mostar.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/vozilo.za.djecu.5.jpg

Naime, dosad je općina snosila troškove prijevoza samo za djecu do 18 godina starosti, a roditelji djece starije od 18 godina sami su morali financirati njihov prijevoz. Nabavom kombija i ona djeca koja dosad nisu išla u specijalne škole u Mostar, to će ubuduće moći činiti.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/vozilo.za.djecu.1.jpg

Kažimo na kraju da su Brotnjaci i ovom akcijom, kao i nizom puta do sada, još jednom potvrdili svoju velikodušnost, plemenitost, nesebičnost i odlučnost pomagati svima kojima je pomoć potrebna.  

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info