Komedija Rodijaci poslije dvije i pol godine po drugi puta u Čitluku

Rodjaci, predstava, Čitluk, rodijaci, kino grude, Grude
Publika u Hercegovini, Srednjoj Bosni, Posavini, Hrvatskoj, Austriji, Švicarskoj i Njemačkoj, s iskrenim oduševljenjem od najmlađih do najstarijih pratila je i uživala u predstavi, te uz aplauz na kraju poručivala : "Dođite nam opet!"

O PREDSTAVI:
Komedij„Rodijaci" - po kolumnama Pretra Miloša tekst napisao Rusmir Agačević Rus za potrebe Ratnog kazališta HVO-a, 1993.g.

Igraju : Velimir Pšeničnik Njirić i Miro Barnjak

Režija . Velimir P. Njirić

Komedija s dva lica: Matiša i Stipan

Trajanje : 60 min

Premijera :03.07. 2012. Mala scena Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru

Sadržaj : Gastarbajteri iz pera Petra Miloša,na duhovit način oslikavaju vrijeme u kojem živimo i period rata koji je iza nas,kao i događaje iz „gastarbajterskog" života koji je blizak i poznat svima nama.Odličan i duhovit tekst aktualan i danas, rasna i zanimljiva komedija za sve uzraste.

"Odlučismo ponovno napraviti Rodijake Petra Miloša... Razlozi: Mala materijalna ulaganja, samo 2 glumca, vječno zanimljiva tema za publiku od 10 do 99 godina, iskustvo od prije više od 10 godina kada su pokojni Toni Pehar i Velimir Pšeničnik Njirć to prestali igrati nakon 124 izvedbe, sočan jezik toga teksta, za glumca i publiku zanimljiva studija karaktera i mentaliteta, predstava na koju se puk vraćao i po nekoliko puta na ponovno gledanje, iako "iskustvo nas uči kako iz tudjeg iskustva nitko nikad nije ništa naučio" (J.Lec)... bilo bi toga još za nabrajanje. U svakom slučaju dobar proizvod, koji igranjem postaje sve bolji..."