Glazbenici iz Vrgorca u Čitluku održali korizmeni koncert „Smiluj se meni,Bože“

Pod ravnanjem maestra Ljubomira Markovića, na koncertu su nastupili članovi Gradskog puhačkog orkestra „Ljudevit Barić“ iz Vrgorca, učenici vrgoračke Glazbene škole, vokalni solisti splitskog HNK Alma Karmelić – sopran i Stefan Kokoškov te učenice Antea Šafinović i Marijas Ilić (obje na flauti). 


Oni su se Čitlučanima predstavili uspješnim izvedbama ulomaka iz djela Ivana Glibotića, Ivana pl. Zajca, T. Albinonija, G. Bizeta, G.F. Handela, W. A. Mozarta, G. Verdija, C. Francka, A. L. Vebbera i drugih svjetski poznatih glazbenih velikana.

Brojni posjetitelji u crkvi Krista Kralja, među kojima su bili čitlučki načelnik Ivo Jerkić i konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša, cijele su večeri uživali u obilju duhovne glazbe vrgoračkih glazbenih virtuoza, koje su  stalno nagrađivali zasluženim pljeskom.

Na početku koncerta biranim riječima nazočne su pozdravili tajnih čitlučkog Ogranka Matice hrvatske Franjo Primorac i čitlučki župnik fra Miljenko Mika Stojić, koji se na kraju vrgoračkim glazbenicima zahvalio na priređenom veličanstvenom glazbenom ugođaju.

Kažimo i to da je koncert održan pod pokroviteljstvom Matičinih ogranaka iz Čitluka i Vrgorca te Župnog ureda Krista Kralja iz Čitluka.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info