FOTO  Nezaboravna zabava 33. naraštaja čitlučkih maturanata u hotelu Kaktus

maturanti

Odjeveni u svečano ruho što su ga izrađivali dizajneri i kreatori od Čitluka, Mostara, Splita, Dubrovnika do Zagreba, čitlučki mladići i djevojke blistali su svojom mladošću, ljepotom i lepršavošću, a ozarenim i sretnim licima naprosto su očaravali sve koji su imali prigodu vidjeti ih i diviti im se.

Uzorak Slike

Blještavilo ljepote i mladosti

Prava je šteta što su tako lijepi i uređeni propustili u svečanom mimohodu  proći glavnom čitlučkom ulicom da Brotnjaci vide kakvu djecu imaju i da se, barem za trenutak, dive i uživaju njihovoj mladosti, sreći, ljepoti, modernim kreacijama odjeće i frizurama kao iz bajki.

Uzorak Slike

A sve je počelo okupljanjem maturanata ispred hotela Kaktus u Čitluku gdje su neprekidno bljeskali fotoaparati i kamere bilježile kako su izgledali na maturalnoj zabavi 14. svibnja 2010. godine. Potom su ušli u hotel u parovima igdje je uslijedilo još jedno obvezno fotografiranje i snimanje. 

Čestitke i savjeti

Na svečanoj večeri prigodnim se riječima maturantima obratio ravnatelj škole prof. Velimir Pinjuh. On im je čestitao na uspješnom završetku srednjeg obrazovanja, zahvalio im se na korektnom odnosu prema školi i profesorima, poželio im svaku sreću u životu te ih pozvao da se s još više ozbiljnosti i odgovornosti nastave obrazovati i osposobljavati u vrhunske stručnjake na dobrobit sebi i svome zavičaju. 

Uzorak Slike

Nakon što se pomolio i zazvao božji blagoslov na maturante, njihov vjeroučitelj don Mile Vidić je kazao:

- Jedna šala kaže kako Crnogorac gradi autoput: napravi 10 km i stavi tablu s natpisom itd. Pa, dragi maturanti, ovo nemojte shvatiti da je završen autoput, nego da tek sada treba nastaviti graditi dalje. Trebate se nastaviti razvijati u intelektualnom, fizičkom i, naravno, u duhovnom i moralnom smislu, da budete na ponos cijeloga Brotnja, da budete na ponos Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića i da mi svi možemo biti ponosni na vas, radosni što smo mogli biti s vama i mnogo naučiti od vas. A vjerujem da ste i vi barem nešto naučili od svojih profesora - rekao je don Mile i pozvao ih da ljube Boga i poštuju Njegove zapovijedi do kraja svog života.

Uzorak Slike

Mila Miletić najbolja učenica generacije

Tijekom te svečanosti razrednici su uručili priznanja i nagrade najboljim učenicima svojih razrednih odjela.

Za najbolju učenicu 33. naraštaja maturanata proglašena je Mila Miletić, učenica IV 2 razreda gimnazije, koja je svih osam razreda osnovne i sva četiri razreda gimnazije završila odličnim uspjehom i iz svih nastavnih predmeta imala samo odlične ocjene. Uz to, Mila je redovito osvajala najviša priznanja i nagrade na Danima hrvatskoga jezika u Mostaru. Toj vrijednoj učenici ravnatelj škole Velimir Pinjuh uručio je posebno priznanje – zlatnik s likom fra Slavka Barbarića čije ima s ponosom nosi čitlučka Srednja škola. Zlatnik je darovala Turističke agencije G-tours vlasnika Davora Ljubića.

Uzorak Slike

Potom je uslijedio bogat i raznovrstan program što su ga osmislili sami maturanti pa ne čudi što je ta nezaboravna zabava čitlučkih maturanata u hotelu Kaktus, uz glazbu, ples i pjesmu trajala do jutarnjih sati. Za njih je to bila jedinstvena i neponovljiva noć slavlja, opuštenosti, sreće, druženja, koje će se sjećati cijeli život.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info