FOTO  Članovi HKUD-a Brotnjo čitlučanima podarili veličanstveni božićni koncert - 21.12.2009

Uz odrasle i mlađe članove folklornih sekcija, muških i ženskih pjevačkih skupina i drugih sekcija tog Društva iz Čitluka i Međugorja, vrlo zapažen nastup na koncertu imali su članovi velikog zbora župe Krista Kralja iz Čitluka, te mladi gitaristi župe sv. Blaža iz Gradnića.

Bila je to veličanstvena priredba na kojoj su se čitlučki amateri  brojnim posjetiteljima predstavili izvedbom hercegovačkih plesova, božićnih pjesama, starih splitskih plesova, bunjevačkog kola te scenskim prikazom tradicionalnih božićnih običaja broćanskoga kraja vezanih za Badnju večer te doček i proslavu Božića.

Pod ravnanjem č. s. Bibijane Čurlin, s nekoliko prigodnih božićnih pjesama

Čitlučanima su se u vrhunskoj interpretaciji predstavili članovi velikog zbora župe Krista Kralja iz Čitluka za što su ih gledatelji nagradili zasluženim pljeskom.

Nedjeljnim koncertom čitlučki amateri i članovi crkvenog zbora svojim su župljanima za Božić podarili jedinstven, upečatljiv i nezaboravan glazbeni ugođaj, jer su prekrasnim božićnim pjesmama i prikazom običaja Badne večeri na profesionalan način dočarali svu veličinu, jednostavnost i stvarnost Božića, koji svojim betlehemskim svjetlom obasjava sve ljude i donosi radost, ljubav i mir u svako ljusko srce.

Stoga je njihov nastup na koncertu najbolja potvrda da su mladi naraštaji Brotnjaka spremni čuvati i njegovati tradicijske i kulturne, duhovne i ine  vrijednosti hrvatskog katoličkog puka Brotnja.

Inače, nedjeljni božićni koncert u Čitluku imao je i humanitarni karakter jer su posjetitelji imali prigodu davali dragovoljne priloge za nabavu specijaliziranog vozila za prijevoz djece s posebnom potrebama općine Čitluk.

Obilježena 10. obljetnica rada HKUD-a Brotnjo

Kažimo i to da su nedjeljnim koncertom članovi HKUD-a Brotnjo ujedno obilježili i 10. obljetnicu postojanja tog Društva. Bila je to prigoda da Borislavu Šimoviću, dugogodišnjem voditelju Društva, njegove kolege uruče prigodnu zahvalnicu i skroman dar u znak pažnje i zahvalnosti za sve što je u proteklih deset godina učinio za HKUD Brotnjo iz Čitluka. Na kraju koncerta čitlučki amateri za sve su posjetitelje upriličili prigodan domjenak kojeg su vlastitim sredstvima pripremili.

Mile PAVLOVIĆ

 
 
 
 
 
 
brotnjo.info