Danas u Čitluku prometno-preventivna akcija 'Počela je školska godina'

školska patrola
...prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom «Počela je školska godina». Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Tako će školska patrola Osnovne škole Fra Didaka Buntića, sastavljena od učenika petog razreda, danas 22. rujna u vremenu od 11-12 sati provoditi aktivnosti na regionalnoj cesti koja prolazi ispred škole (R424 Mostar - Čitluk - Ljubuški).

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

U svrhu provedbe akcije izrađeni su prigodni letci za vozače i učenike, kojima se želi upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu - priopćeno je iz AAMKBIH-a.

Brotnjo.info